1

Temat: LC4 - odpalanie z rozrusznika

Z racji tego, że jestem początkującym użytkownikiem SM, pytanie może wydawać się głupie, ale...
Odpalając z rozrusznika muszę przez chwilę przytrzymać odprężnik, inaczej nie ma siły zakręcić.
Czy nie powinien mi pomóc automatyczny odprężnik??

2

Odp: LC4 - odpalanie z rozrusznika

powinien... ale sie konczy.... naprawa - nowy walek za 900zł albo nawyk uzycia recznego.

3

wałek rozrządu do wymiany - tzn. autodeko nie działa jak powinno a jest w zasadzie integralną częścią wałka - wymiana tej właśnie części rozwiązuje problem - koszt to ok 800-900 zł :)

4

Dzięki...
Właśnie rozmawiałem z poprzednim właścicielem i go trochę przycisnąłem, gdyż zataił ta informację i jest to wada ukryta, o którą mogę walczyć.
Przy oględzinach motocykla akumulator był martwy, więc odpalany był tylko z kopa, co uniemożliwiło sprawdzenie rozrusznika...
Zobaczymy co się okaże...na razie myśli ;)

5

dlatego lepiej sprawdzać wszystko ja sie kupuje motor a nie później mieć jakieś aluzje do sprzedającego który sam moze sie na tym po prostu nie znać i myslec ze tak powinno być.....

6

A ja wyje****m autodeko bo padło i nauczyłem się używać manualnego. Fajnie jak jest ale bez też się da.

Mz 125sm => Husqvarna 510 smr => Lc4 640 sm

7

a może to wina słabego aku ?

KTM 625 SMC

8

Aku nie ma tu raczej nic do powiedzenia. Ewidentnie autodeko nie działa i musi manualnie odprężyć. Ja się pozbyłem i raz odpala bez użycia odprężnika, a raz z.

Mz 125sm => Husqvarna 510 smr => Lc4 640 sm