1

Temat: Rękawice motocyklowe ~250 zł.

Hejo.. No właśnie.. Tak się składa że szukam jakichś letnich rękawic motocyklowych do powiedzmy 250 zł jako że moje stare Vanucci RVX-2 dokonują żywota.. Ogólnie rękawice służyły dobrze, ochrona spoko, wygoda też poza jednym malutkim ale - niemiłosiernie walą.. Pomimo tego że starałem się je wietrzyć, prałem je kilka razy, łapy też mi się jakoś specjalnie mocno nie pocą to nie czułem żeby spełniały swoją rolę jeśli chodzi o typowo letnie rękawice używane w upalne dni. Jeżdze dużo, rękawice będą mocno eksploatowane i chciałbym aby;

- były w miarę wygodne
- cena to tak myślałem do 250 zł
- rękawice na lato co za tym idzie żeby ta wentylacja faktycznie działała a nie tak że jak już rękawice złapią trochę potu to będą walić po wsze czasy - podejrzewam że nie tyle skóra tak wali co jakiś syntetyczny dodatek który się tam znajduje - zapewne jakaś membrana czy inne ustrojstwo które nie przepuszcza powietrza.

Możecie coś polecić?

Myślałem o Fox Bomber lub Alpinestars Octane / SMX2,3

2 Ostatnio edytowany przez Kowal87 (2013-07-05 03:40:44)

Odp: Rękawice motocyklowe ~250 zł.

Fox bombery fajne - wygodne , solidnie wykonane i tanio mozna wyrwac :) . Co do wentylacji .... Jak nie ma mega upalow to daja rade , ale jak bylo w uj cieplo to mialem cale lapy mokre , ale czy to wina wentylacji czy mi sie tak fest lapy poca to ci nie powiem ;D

aha i poki co nie smierdza :>

3 Ostatnio edytowany przez Miyagi (2013-07-05 05:57:42)

Ja mam Held Desert, dokladnie takie:

[url]http://www.strefagp.pl/rekawice-held-desert-size-black-p-5927.html[/url]

jeszcze mi sie w nich reka nie spocila, nawet przy ponad 30 st. C
Moze i przekraczaja lekko twoj budzet, ale mysle, ze warto. Po za tym w wyzej wyminionym sklepie dostaniesz na start rabat 5% za polubienie na FB ;)

pzdr 690!

ps. nie pracuje w tym sklepie ;)

"Czas tracony z przyjemnoscia, nie jest czasem traconym"
                                         - Thomas Eliot

4

Ja posiadam i mogę z czystym sumieniem polecić Ci Alpinestars Atlas. Jeżdżę w nich już 4 sezony i jest baja :)

5

też mam fox bomber i generalnie są dobre, ale elementy ozdobne rękawic (silikonowe nadruki) odklejają się w kilku miejscach. mimo wszystko polecam.
jeszcze takie looknij bo są w Twoim budżecie
[url]http://www.ktm.bydgoszcz.pl/image/cache/data/_13_OFFROAD/3PW13273-500x500.jpg[/url]

KTM 625 SMC

6

Okej, dzięki bardzo chłopaki za szybką odpowiedź i opcje. Jest już z czego wybierać ;)

7

poszukaj moze czegos na ebay uk. ja kupilem spyke rekawice bo pasowaly mi do kombiaka. cena z przesylka wyszla 160 - Spyke T-Torsion Leather Motorcycle Gloves. w pl 360-380.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach