1

Temat: lc4 gaśnie, dellorto phm40

Ma ktoś może jakiś tutorial,wskazówki lub dane serwisowe na temat wyżej wymienianego gaźnika?
Bo dziś wracając z nad morza, ktm mi sie dusił. Musiałem trzymać na wysokich obrotach, co nie było za wygodne. Mimo,że trzymałem obroty, ktm gasł. Musiałem wcisnąć ssanie na gaźniku, po czym ktm odpalał od strzała. Po 10 km musiałem powtarzać czynności. Myślę,że to ewidentna wina gaźnika. A może się mylę? Jakie jest Wasze zdanie?

2

Odp: lc4 gaśnie, dellorto phm40

nikt nic??

3

Wyciągnij gaźnik, rozbierz, przeczyść. Na pewno coś znajdziesz.

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

4

jeszcze sitko w baku możesz oblukać

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Dzięki, dziś się za to zabieram ;)
Boję się, że źle złożę, ale z takim podejściem nigdy niczego sie nie nauczę..

6

Ja bym zaczął od sprawdzenia świecy ;)
Czasem jest tak ze jak sie wymęczy ją to potem moto na obroty sie nie wkręca i tylko wolno jeździ.

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

7

Jvezii napisał/a:

Ja bym zaczął od sprawdzenia świecy ;)
Czasem jest tak ze jak sie wymęczy ją to potem moto na obroty sie nie wkręca i tylko wolno jeździ.

Świeca musi być spoko, bo dopóki się mocno nie nagrzeje, to wszystko gra

8

moze byc cos z zapłonem... a dokladniej na impulsator bym stawial... tez mozesz to miernikiem dla swietego spokoju pomierzyć

9 Ostatnio edytowany przez Matysek (2013-07-10 08:31:18)

Rozkręciłem gaźnik, przeczyściłem, złożyłem z powodzeniem i wszystko pięknie hula. Aż sam jestem zaskoczony, że udało mi się samodzielnie wyregulować.
Temat do zamknięcia, dziękuję za sugestie ;)