Odp: Brak iskry exc 530 pilnie bo klijent z ukrainy jedzie...:)
ale jesli impulsator jest uszkodzony to na cewce tez nic nie pokaze..??
no to miernik dobrze ustawialem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Brak iskry exc 530 pilnie bo klijent z ukrainy jedzie...:)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale jesli impulsator jest uszkodzony to na cewce tez nic nie pokaze..??
no to miernik dobrze ustawialem
impulsator daje sygnał do CDI aby ten dał w danym momencie iskrę
Na cewce zapłonowej też mierzysz rezystancję, wtórną mierzysz razem z przewodem WN oraz fajką
Jak wypniesz kostke od przelacznika to motoru nie odpalisz. Sprawdz miernikiem czy jest przejscie na kablach przelacznika jesli go wcisniesz iczynie ma przejsciajesli wylacznik bedzie nie wcisniety
wychodzi na to ze bardzo mozliwy jest uszkodzony impulsator...
wychodzi na to ze bardzo mozliwy jest uszkodzony impulsator...
albo przerwany gdzieś przewód...
impulsator daje sygnał do CDI aby ten dał w danym momencie iskrę
Na cewce zapłonowej też mierzysz rezystancję, wtórną mierzysz razem z przewodem WN oraz fajką
Kurde srednio to rozumiem...;/
Jak wypniesz kostke od przelacznika to motoru nie odpalisz. Sprawdz miernikiem czy jest przejscie na kablach przelacznika jesli go wcisniesz iczynie ma przejsciajesli wylacznik bedzie nie wcisniety
aha no to musze jutro znowu pozyczyc miernik i sprawdze to tez jeszczeraz
hacker33 napisał/a:impulsator daje sygnał do CDI aby ten dał w danym momencie iskrę
Kurde srednio to rozumiem...;/
dobra juz ogarniam:)
Niech ktos mi jeszcze powie taka zecz... Ja mam oznaczenie silnika xc4 2008r. wszedzie tylko widze lc4 jesli bede szukal pulsatora to jakiego czy od innych modeli pasuja jak tak to od jakich..?
Podrzucilby mi ktos schemat odpowiednich wartosci oporu na wszystko do mojego moto..?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Brak iskry exc 530 pilnie bo klijent z ukrainy jedzie...:)
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 80 zapytań