Temat: Napnanie łańcucha Ktm 125
Witam. Mam taki problem, otóż podczas napinania łancucha złamała mi się ta śruba co trzyma dwie nakrętki do regulowania i czy da sie to jakos naprawic po cześci czy to grubsza sprawa? Proszę o pomoc. Z góry dzieki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Napnanie łańcucha Ktm 125
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Mam taki problem, otóż podczas napinania łancucha złamała mi się ta śruba co trzyma dwie nakrętki do regulowania i czy da sie to jakos naprawic po cześci czy to grubsza sprawa? Proszę o pomoc. Z góry dzieki.
wykręcasz złamaną śrubę i dajesz nową.
tak to wygląda.
A jak mam ją wykrecic z tej ramy?
jak ci sie ta śruba ułamała i nie wystaje to najlepsze rozwiązanie to wykętak do zerwanych śrub.mozesz też ewentualnie to jakoś rozwiercić i przegwintować ale to ryzykowne bo możesz gwint uszkodzić
To znaczy wystaje cała ale to lutowanie sie rozwaliło, bliżej sruby od koła;/ i watpie czy da sie to tak łatwo zrobic..
jakie lutowanie?
masz tam śrubę z nakrętką, jak zdejmiesz koło to tą całą śrubę z nakrętką normalnie wykręcasz
lutować to sobie mozesz kable:D
Haha pomyliło mi sie ze spawaniem :P no własnie i tu z tej malej srubki strony to sie rozwalił.
tam nic nie jest zespawane tą małą śrubę wkręca się w wahacz a nakrętka się kontruje.
A tak poza tematem to jestem zdziwiony, że nikt ze starych wyjadaczy nie wysłał melonikktm do przywitalni. Hehehe
Jak on tą śrubę ma lutowanoooommm to ona już nigdy nie puści ;)) skoro się ukręciła to jedynie rozwiercić i nagwintować, drut 6kątny i wytoczyć takie samo to takiej śruby chyba się nie kupi. Bo inne metody chyba nie pomogą. Tylko ciekaw jestem jak to się stało, może nie w tą stronę kręciłeś ?? heheh
No jakoś tak wyszło :-P dobra już wiem mnie więcej co i jak dzieki ;-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Napnanie łańcucha Ktm 125
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 88 zapytań