1

Temat: Napnanie łańcucha Ktm 125

Witam. Mam taki problem, otóż podczas napinania łancucha złamała mi się  ta śruba co trzyma dwie nakrętki do regulowania i czy da sie to jakos naprawic po cześci czy to grubsza sprawa? Proszę o pomoc. Z góry dzieki.

2

Odp: Napnanie łańcucha Ktm 125

wykręcasz złamaną śrubę i dajesz nową.
tak to wygląda.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

A jak mam ją wykrecic z tej ramy?

4

jak ci sie ta śruba ułamała i nie wystaje to najlepsze rozwiązanie to wykętak do zerwanych śrub.mozesz też ewentualnie to jakoś rozwiercić i przegwintować ale to ryzykowne bo możesz gwint uszkodzić

5

To znaczy wystaje cała ale to lutowanie sie rozwaliło, bliżej sruby od koła;/ i watpie czy da sie to tak łatwo zrobic..

6

jakie lutowanie?
masz tam śrubę z nakrętką, jak zdejmiesz koło to tą całą śrubę z nakrętką normalnie wykręcasz
http://www.enduro360.com/wp-content/uploads/2009/07/DSC01238.jpg

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

lutować  to sobie mozesz kable:D

8

Haha pomyliło mi sie ze spawaniem :P no własnie i tu z tej malej srubki strony to sie rozwalił.

9

tam nic nie jest zespawane tą małą  śrubę wkręca się w wahacz  a nakrętka się kontruje.

10

A tak poza tematem to jestem zdziwiony, że nikt ze starych wyjadaczy nie wysłał melonikktm do przywitalni. Hehehe
Jak on tą śrubę ma lutowanoooommm to ona już nigdy nie puści ;)) skoro się ukręciła to jedynie rozwiercić i nagwintować, drut 6kątny i wytoczyć takie samo to takiej śruby chyba się nie kupi. Bo inne metody chyba nie pomogą. Tylko ciekaw jestem jak to się stało, może nie w tą stronę kręciłeś ?? heheh

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

11

No jakoś tak wyszło :-P dobra już wiem mnie więcej co i jak dzieki ;-)