Temat: Światła do YZ426
Z góry przepraszam jesli podobny temat kiedyś już się przewijał jednak w szukajce nic nie znalazłem. Mianowicie posiadam Yamahe YZ426 którą przerabiam na SM, obecnie jestem na etapie robienia instalacji elektrycznej mam już podłączone wszystkie bajedy tj. (Światła, kierunki, stop, stacyjke, klakson) jednakże jest to wszystko podłączone pod akumulator pozbawiony ładowania. Rozwiązanie takie nie jest najgorsze ponieważ cała instalacja zrobiona jest na ledach i bez ładowania przy jazdach 2-3 razy w tygodniu, akumulator wytrzymał mi niecały miesiąc. Można by więc powiedzieć, że nie opłaca się inwestować w stator, regulator napięcia i doładowywać aku. Ja jednak chciał bym pokusić się o takie rozwiązanie i mam w związku z tym do was kilka pytań: Co dokładnie bedzie mi potrzebne i co bede musiał ewentualnie przerobić zeby było ładowanie i zeby silnik działał poprawnie? Czy oprócz statora i regulatora napięcia od wr 426 mogę użyć jakiegoś innego (od innego moto niż wr426) i czy tylko stator i regulator bede potrzebował, czy coś jeszcze też musze zmienic (magneto/CDI) na takie od wr426? Czy robił już ktoś z was taką konwersję?