1

Temat: Rejestracja w Urzędzie Pracy

Witam, czy jako absolwent liceum mogę OD RAZU po zakończeniu szkoły zarejestrować się w Urzędzie Pracy, czy trzeba jakiś czas czekać? Wiem, że ubezpieczenie mam jeszcze przez 4 miesiące po zakończeniu szkoły, zasiłków też żadnych nie potrzebuje bo i tak nie dostanę, bo trzeba mieć przepracowane ileś tam, chodzi mi tylko, żeby być zarejestrowanym i może akurat znajdą mi tam jakąś pracę, czy jakiś staż.

I po jakim czasie dostaje się status bezrobotnego ?

Orientuje się ktoś ?

Husqvarna TE/SM 610i.e

2

Odp: Rejestracja w Urzędzie Pracy

Możesz się zarejestrować jako bezrobotny bez prawa do zasiłku.

Zlituj się wiem, że to dział na każdy temat, ale takie pytanie wklepuje się w google.

motoslide.com

3

Wklepywałem ale na to moje konkretne pytanie nie znalazłem za bardzo odpowiedzi ;) Trochę mi głupio było to tutaj pisać, ale jak widać, większy odzew niż na forum prawnym ;) Czyli rozumiem, że mogę się zarejestrować mimo to że ubezpieczenie mam teoretycznie jeszcze do września. Nie orientuje się ktoś jeszcze po jakim czasie otrzymuje się status bezrobotnego ?

Husqvarna TE/SM 610i.e

4

Nie łatwiej iść do UP zasięgnąć pewnych i wyczerpujących informacji?

DRZ400SM, KTM 990 ADV

5

Od razu po rejestracji stajesz się bezrobotnym :)
Pamiętaj o obowiązkowych spotkaniach, gdyż niestawienie się bez grozi utratą statusu bezrobotnego. (Prawdopodobnie coś na okres 6 miesięcy nie można nim być).

Cagiva  SM 125-> Suzuki Rm 250-> Gasgas TXT PRO 280

6

i nie licz na UP w szukaniu pracy, lepiej uciekaj na studia a bezrobotnym staniesz się za 3 lata :]

Honda fmx 650

7

Studia i licea ogolno ksztalcace sa dla mieczakow ktore nic w zyciu nie potrafia a i tak potem koncza na soleniu frytek w mc ... ni moze  jest tam jakis 10% wyjatek ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

8

Sikorini napisał/a:

Od razu po rejestracji stajesz się bezrobotnym :)
Pamiętaj o obowiązkowych spotkaniach, gdyż niestawienie się bez grozi utratą statusu bezrobotnego. (Prawdopodobnie coś na okres 6 miesięcy nie można nim być).

po zarejestrowaniu czeka sie na decyzje. jezli pierwszy raz nie przyjdzie sie na wyznaczony termin na 3 miesiace dokumenty ida do archiwum i nie ma sie ubezpieczenia. za 2 razem na 6 i tak dalej. taki sposob sobie wymyslili zeby jeszcze bardziej umilic zycie czlowiekowi

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

9

Spokojnie panowie ja mam ambitne plany i niekoniecznie związane ze studiowaniem ;)

Husqvarna TE/SM 610i.e

10

bielu000 napisał/a:

Spokojnie panowie ja mam ambitne plany i niekoniecznie związane ze studiowaniem ;)

skoro masz ambitne plany to po co bijesz piane z posredniakiem?

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

11

Musiałem być na bezrobociu 30 dni, żeby załatwić wyjazd za granice. Jakieś przpisy. Dlatego załatwiałem to w UP.

Husqvarna TE/SM 610i.e

12

Ja od razu po złożenia wniosku zostałem zarejestrowany na bezrobociu. Ale czekałem aż mi się skończy ubezpieczenie ze studiów bo po co się śpieszyć skoro byłem ubezpieczony ;) Możesz złożyć kiedy chcesz, czekać ile chcesz tylko pamiętaj że bez ubezpieczenia nawet do lekarza się nie dostaniesz ;)

13

Panowie młodzież. Ja mam 37 lat i nigdy bezrobotnym nie byłem. Tez się wstydzilem brać zasiłek itp... Teraz po prawie 20 latach płacenia podatków, para podatków mandatów i innego scierwa powiem tak: żałuje bardzo że nie skorzystalem kiedyś z tych zasiłków bo wtedy by mi pomogły. Więc korzystajcie bo i tak oddacie to za jakiś czas z nawiązką....

-------------------
hmmmm...