1

Temat: prosze o wasze opinie

Witam, rozwazam (mocno) kupno SM. Dzis ogladalem Husqvarne 510 z 07r i nawet ok troche polamanych plastikow i pae dupereli do zrobienia.Moc podana 50km. Jutro chyba ojade zrobic nia runde zeby zobaczyc jak to chodzi.Glownie bede chcial jezdzic po torze (taki mam plan) no i z co poniektorymi na Bemowie jak wszystko pojdzie ok.Do jazdy po ulicach mam inny sprzeck Z1000 troszke zmodyfikowanego wiec jest ok.Teraz mam pytanie czy 510 generuje wystarczajaca moca do tego typu dzialan. Mialem kiedys tez YZ250 z 06r jak i YZF450 Quada wiec znam troche tez ten temat ale polno trowy a nie asfaltowy. Kolezka ma jeszcz w podobnych pieniadzach Aprilie 550 ktora wedlug jego kartki ma 70km.Apka wyglada ciekawiej jest nieco drozsza (u niego) ale kiedys tez posiadalem 2 Aprilki i wiem ze bylo prze...ane z czesciami do nich ale to bylo dawno. Teraz pytanko co byscie polecili z doswiadczenia zeby bylo fajnie i praktycznie. Dzieki i pozdro ps w powitalni bylem ;)

2 Ostatnio edytowany przez velkurczak (2013-06-04 09:46:30)

Odp: prosze o wasze opinie

Na tor, to WR 450, CRF 450X, EXC 450 / 525 / 530, - jak chcesz też po drodze polatać.
A jak tylko tor to YZ 450, CRF 450R, SX 450 - full wyczyn, full serwis, full FUN!

A tutaj masz perełkę do kupienia, spełni Twoje oczekiwania!
[url]http://forum.supermoto.pl/topic24154-s-rmz-450-k6-sm-street-legal.html[/url]

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

3

jak chcesz na tor, to nie bierz enduro, tylko gotowe SM, albo krosówka z kołami sm

rmz 250
gas gas txt 250

4

A jak nie chcesz się bawić w przerabianie crossa na SM, to KTM SMR, TM SMX, Husqvarna SMRR - torówki ;).

5

Byłem jeszcze raz obejrzeć husqvarne ona jest na allegro za 11900 co ma 8300km i 670m/h średnia prędkość 12km/h czy coś jebie?a i fela z tylu pękniętą kilka plastikow itp.co o tym myślicie?

6

Anuh-Z1000 napisał/a:

670m/h średnia prędkość 12km/h

Go home Anuh..

READY TO >> TERROR

7

Primo jezeli chcesz dojechac na trening na bemowie na kolach to musisz brac sprzet z rejestracja, wiec rry odpadaja. Co do 510tki to na pewno na poczatek moc jest wystarczajaca jezeli nie masz ogarnietej techniki jazdy. 2007 jest na gazniku co ma swoje plusy i minusy. Nie wazne jaka firme wybierzesz wazne zeby sprzet byl w dobrym stanie, bo jak trafisz kupe to oprocz frustracji nic z tego nie bedzie.

***427***

8

Olafie to jak to przeliczyć?Jestem e domu ;-) Chce z rejestracja,początki będą sm bo doświadczenie jakieś tam po torze mam w sumie tylko radom na moto a na motocrossie też kilka razy smigalem lomianki i sochaczew oczywiście jak to amator ale odrywalem się od ziemi :-) a jest jakas szansa zwerbowac kogoś kto zna sprzęty sm m oględZiny? Ten motor który dziś oglądałem miał jeszcze jedną rzecz która mnie zainteresowała.Na lagach tuż nad oringami miał jakieś dziwne otarcia od opony od wew str oczywiście.Nie wygląda to tak jak by cały czas to tarlo a właściwie raz.Czy koło tak pracuje na boki raczej nie,chyba ze ktoś tak śmigła ze aż opona wibrowala na boki ale raczej też nie.Spotkaliscie się kiedyś z czymś takim?Fela raczej też od lepszego jebniecia musiała peknac czy raczej jakieś schody itp?felgi generalnie wyglądały ok bez jakiś większych uszkodzeń.DZięki za odp

9

Nie wiem w ogóle co to są za jednostki, bo nie ma metrów/godzine tylko metry/sekunde.

READY TO >> TERROR

10

ogladal moze ktos to [url]http://otomoto.pl/husqvarna-te-te-510-sm-supermoto-kat-a2-M3661627.html[/url]

11

Anuh-Z1000 napisał/a:

ogladal moze ktos to

Chłopie może ci coś podpowiem zaoszczędzisz sobie czasu i pieniędzy na szukanie

[url]http://forum.supermoto.pl/topic24224-husqvarna-610-sm-2008.html[/url]

dobra kasa dobry sprzęt - nie nie wiadomo skąd.

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

12 Ostatnio edytowany przez 751 (2013-06-04 23:02:00)

Sie ma

Tak jak lubart napisał ogarnij najpierw tego konia w pełni a na bemowie Cię prawie nikt nie dogoni. Tyle jeśli chodzi o możliwości 510 sm.

Komis AB mogę polecic. Znam ich osobiście Lipy nie wstawiają ale też nkit tam silnika nie rozbiera żeby sprawdzić kiedy należy tłok i korbę wymienić. Na gażniku to według mnie na +. Mniej elektroniki to mniej kłopotów z wyjątkiem blaszki w kehinie za 600 pln. Generalnie moto super i widać że specjalnie nie pożebane

Te otarcia powstają podczas dobicia lag do końca. Tam jest strasznie mało miejsca na poonę i tarczę. Huśka jakoś tak to wymyśliła tyle że myślałem że ja tak mam bo mam za wąskie półki ( wersja TE ) a w SM są szersze podobno. Jak widać nie koniecznie.

Rozważ jeszczę tą 610 choć to bardzej uliczne SM taka konkurencja dla SMC

PZDR

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

13

wlasnie tak patrzylem na tego sm610 tylko troche mniej chcialem wdac ze wzgledu na to ze to bedzie drugie moto ale chyba bedzie trzeba troche dolozyc bo kupic za 12 i sie bujac z remontami w polowie sezonu a i moze nawet na poczatku patzac za okno.Mi wlasnie bardziej chodzi o jazdy po zamknietych obiektach chodz i po miescie rowniez z pzewago 70% obiekty i tak jak kolega pisam 610 moze byc za duza.Sprobuje jutro sie zlapac z wlascicielm 610. Wiem ze to juz bylo pisane nie raz ale mam jeszcze jedno pytanko.Co sadzicie o tej Aprilce kolegi z Krakowa? Tz widac ze jest zaje motor tylko chodzi mi o zywotnosc i dostep do gratow jak i serwisu ew. 610 czy sxv450 ta sama kasa a Apka mlodsza i mniej najechane. Chyba lepiej z forum cos ogarnac niz po komisach latac chodz ta 510 ok bo niby tania ale troche z zewnatrz przykatowana.Silnik niby czysty ale fela peknieta ograniczniki kierownicy opilowane niby i takie tam.

14

Znam gościa co nażekał że apka za mocna i nie idzie ogarnąć tego. Co do części to w huśce jest już b.spoko. Mail do olsztyna tydzień z małym plusem i masz co chcesz. Z apką to nie wiem. Pamiętaj tylko że 610 to raczej jak ktm SMC 160 kg i raczej na safalt ale ten egzęplaż to akurat zacny jest. 510 stan silnika zagadka resztę idzie sprawdzić. Pisałeś że chcesz bardziej na tor. Właśnie 510 jest bardziej na tor niż na ulce (około 120 kg)  choć ja śmigam co dzień i jak na razie tragedii jakiejś nie ma. Remont : Korba 800 pln tłok 650 pln uszczelki kpl 500 pln tydzień dwa i po remoncie.
PZDR

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

15

Dziki za info,zobacze ile uda mi sie doklepac kaski i pomysl.Troche wazy ta 610 chodz strasznie mi sie podoba ta apka codz kiedys mialem niemie doswiadczenia wlasnie z ta marka ale to w 95r a sprzet byl chyba 88r AF1 50 i Tuareg 125 i byla masakra non stop awarie i 0 czesci.A ew mogl bys kiedys ze mna podskoczyc tam na puawska bo widze ze z okolicy tamtej jestes a ja teraz mam montaz na kenie? Za wiele tych 510 nie ma jeszcze ta suzi Hello Kitty ale sam nie wiem bo chyba ona troche nadlubana w silniku jest czy cos mi sie miesza?