Odp: Projekt potrzebna pomoc!!!
Może i 20 złoty to nie jest majątek ale czas już tak a wiem jak to bywa z allegro książka przyjdzie jak ja obleje projekt no może przesadziłem ale tak się niestety zdaża
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Projekt potrzebna pomoc!!!
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może i 20 złoty to nie jest majątek ale czas już tak a wiem jak to bywa z allegro książka przyjdzie jak ja obleje projekt no może przesadziłem ale tak się niestety zdaża
Miyagi dzięki za podesłanie filmików i fraz napewno bardzo sie przydadzą :) teraz jeszcze pytanie jak na początku uzyskać taki pręt? tokarka? i jak nazywa się metoda której używają na filmiku zaraz po spęcznieniu końca pręta prasowanie?
Sorry że nie na temat ale z Twoją wiedzą to najlepiej zmienić projekt
To skoro masz wiedze zamiast pisać takie komentarze to może lepiej się nią podziel uczony z nieba nie spadł także dziękuję bardzo za ten bezużyteczny komentarz a projektu nie zmienie bo nie mogę a jak masz dawać takie posty to najlepiej wyjdź
Każdy kto ma wiedzę wystarczającą do pomocy przeczytał nie jedną taka książkę, a nie odwiedził forum SUPERMOTO. Bibliotekę masz otwartą w sobotę, w poniedziałek. Jak miałbym ocenić ten projekt, to żeby dobrze go zrobić potrzeba kilku tygodni gromadzenia danych. Takie projekty robiło się jako prace przejściowe i szczerze, to jakby mi ktoś powiedział na wydziale, że napisze ją w oparciu o forum internetowe to bym go wyśmiał. Jedyne wyjście, żeby to nauczyć się czytać nie forum, ale odpowiednią literaturę naukową.
Sorry że nie na temat ale z Twoją wiedzą to najlepiej zmienić projekt
Nie masz co się obrażać. Materka ma rację. Jest koniec semestru a Ty nie masz specjalnie pojęcia o pracy, którą lada moment masz oddać. Na książki nie masz czasu, podstawy wiedzy bardzo słabe. Skoro z taką wiedzą dotrwałeś do końca semestru, to uczelnia marna, a co za tym idzie szanse na robotę w tym zawodzie są tylko teoretyczne.
Miyagi dzięki za podesłanie filmików i fraz napewno bardzo sie przydadzą :) teraz jeszcze pytanie jak na początku uzyskać taki pręt? tokarka? i jak nazywa się metoda której używają na filmiku zaraz po spęcznieniu końca pręta prasowanie?
wczytaj sie w posty 10 i 13, tam sa wszystkie odpowiedzi na nurtujace cie pytania.
Nie masz co się obrażać. Materka ma rację. Jest koniec semestru a Ty nie masz specjalnie pojęcia o pracy, którą lada moment masz oddać. Na książki nie masz czasu, podstawy wiedzy bardzo słabe. Skoro z taką wiedzą dotrwałeś do końca semestru, to uczelnia marna, a co za tym idzie szanse na robotę w tym zawodzie są tylko teoretyczne.
Amen.
Powiem tyle projekty na 5 pokazywał nam już nasz profesor i nie jest to coś niesamowitego i zależy dużo od tego jaki detal się dostanie no ale nić dzięki za wszelką pomoc temat do zamknięcia dzięki :)
Zamodelować w 3D możesz np w SolidWorksie a później wrzucić do EdgeCama, żeby wygenerować G-Code. Ale trzeba być bardzo uważnym, bo kody generowane przez te programy nie zawsze są idealne i jednak podstawową wiedzę na ten temat trzeba mieć.
Dobra mam znalazłem jedyną rzecz o którą się mnie rozchodziło dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc zwłaszcza tobie Miyagi bardzo mi pomogłeś jeszcze raz dzięki jakby ktoś w przyszłości czegoś takiego także szukał: [url]http://www.google.pl/imgres?client=firefox-a&hs=Z0E&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1680&bih=922&tbm=isch&tbnid=UCJSkPceTUu55M:&imgrefurl=http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1568494608000124&docid=Xi8_wHBve3Vr9M&imgurl=http://origin-ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S1568494608000124-gr5.jpg&w=603&h=820&ei=EM2sUZB3zuC1Bs-ygLAP&zoom=1&iact=rc&dur=1070&page=1&tbnh=170&tbnw=125&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=87&ty=95[/url] proszę bardzo dzięki wszystkim Pozdrawiam :D
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Projekt potrzebna pomoc!!!
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 78 zapytań