1

Temat: Suzuki DR 400,

Cześć koledzy, tak jak w tytule co sądzicie o DR 400 ? Konkretnie chodzi mi tu o silnik(bo powoli rozglądam się za czymś na SWAP), bo mało o nim info, z tego co mi się wydaje to jest to ten sam co w GN,, ale mało o nim informacji, jak z częściami i osiągi, domyślam się, że z trwałością powinno być ok, bo to niezbyt wysilony silnik, według danych zaledwie 29KM.

I co możecie powiedzieć o tym - [url]http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-400-tanio-okazja-CID5-ID2Qr4p.html#df943174c3[/url]

Konkretnie silnik, rama mnie nie interesuje. Defekty już gość zaznaczył, co sądzicie co tam będzie się kończyło ? Tłok to oczywista oczywistość. Nie oczekuję, żebyście mi tu wróżyli ale może ktoś miał do czynienia z tym i orientuje się w jakie koszty by to szło. Nie szukam silnika na gwałt więc nie napalam się również i jeśliby się nie opłacało to oczywiście nie wezmę.

Pozdro

Husqvarna TE/SM 610i.e

2

Odp: Suzuki DR 400,

Ja bym się bał o swoje życie...

3

Tzn ? Możesz rozwinąć tą myśl ?;)

Husqvarna TE/SM 610i.e

4

przecież to wygląda jak by zaraz mialo sie rozsypywać.

5

ale on chce z tego silnik

Sherco st300  Cabestany Replica

6

Playboy napisał/a:

Ja bym się bał o swoje życie...

Po prostu ten motocykl mógłby nie przetrwać np. jakiejś większej hopki :D No, ale Ciebie interesuje silnik więc wyglądem nie ma co się sugerować

7

No właśnie panowie o silnik chodzi ;) Przecież napisałem wyraźnie, że na swap. O wyglądzie nie ma co tutaj dyskutować, bo jest tragiczny, bardziej mnie interesuje to co powiecie o tych wymienionych przez niego (sprzedawcę) defektach dotyczących silnika.

Husqvarna TE/SM 610i.e

8

Szlif ( bo to na 99% żeliwo ) i tłok nowy. Objawy powinny ustać. Oczywiście nie wiadomo jak reszta silnika, to są tylko przyczyny kopcenia, brania oleju i prawdopodobnie tego problemu z odpalaniem.

Kawasaki KX250F

9

Jak cenowo taki tłok ? I ma ktoś jakieś namiary gdzie szukać takich tłoków? Bo widzę, że ta dr 400 to średnio w sieci popularna i może być problem z częściami. Na co zwrócić jakąś szczególną uwagę przy oglądaniu? Bo skoczę sobie chyba w niedziele obejrzeć bo dość blisko jest.

Husqvarna TE/SM 610i.e