1

Temat: yamaha dziwny VIN

Siema Panowie, dzwoniłem do gościa, żeby mi podał vin i podał mi ten wpisany w dowód, jednak nie ma on 17 cyfr a 11.
Nie da się go zidentyfikować. Ktoś wie o co kaman? podobno do 95/96r były winy 9 cyfrowe, ale teraz juz 17...
Pls help!

romet pony -> senda -> rm125 -> dr-z e400 -> wr400 -> crf450 -> fzs600 & sm690

2

Odp: yamaha dziwny VIN

dzwonilem do yamahy, nie mogą wgl roszyfrować nr. Musi być z Włoch gdzie sobie właśne sposoby wymyślili. I jest z 2002 a nie 2005...

3

Na jaką literę zaczyna się VIN? Z tego co pamiętam we Włoszech zaczynał się na Z.

4

na C ;/

5

Motocykl, o którym mówisz to oczywista sprawa, że jest z rocznika 2001 lub 2002.
Chodzi o ten:
[url]http://otomoto.pl/yamaha-yfz-426-supermoto-super-stan-M3570639.html[/url]

Byliście oglądać? Jesteś świadomy, że to wersja "crossowa" ze światłami i podobno z możliwością rejestracji? Sprawdzałeś elektrykę? Uświadamiali Cię, że do tych modeli nie produkują już cylindrów i w razie "w" szukasz używki lub bawisz się w tulejowanie lub nakładanie nowego nicasilu, co już niektórym użytkownikom tego forum zniweczyło plany na śmiganie?

Nie ma, że na C... Podaj cały numer, są tu osoby co wiedzą gdzie szukać i są w stanie pomóc, to nie jest tajemnica.
Jest takie coś jak Vin Decoder [url]http://www.motoverse.com/vinDecodingOffline.asp[/url] chwilowo akurat ten jest niedostępny.
Kupując używkę YZ 125 sam doszedłem do tego jaki to rocznik. Sprawdzałem różnice na zdjęciach, wpisywałem w Vin Decodery, nie musiałem dzwonić do serwisu bo odpowiedź znalazłem w manualu i różnicach w poszczególnych modelach.

6

No dobra, ten model jest wyposażony w elektryke, pełną, czyli migacze z przodu stop, długie światła. A yz-f y nie miały nic ;/
w vin decoderach pokazuje, że vin za krótki, babeczka w yamasze dodała koncówke japoni i yamahy + dwa zera i niby tak to działa.
VIN: cj010010494

7

z tego co wiem, motocykl aby był zarejestrowany (bynajmniej w Polsce) musi posiadać 17 znaków nr vin, a Ty podajesz 11... Tak więc przypuszczam iż była to wersja crossowa, aczkolwiek mogę się mylić tak więc proszę o ewentualną poprawkę.

8

Amigo napisał/a:

z tego co wiem, motocykl aby był zarejestrowany (bynajmniej w Polsce) musi posiadać 17 znaków nr vin, a Ty podajesz 11... Tak więc przypuszczam iż była to wersja crossowa, aczkolwiek mogę się mylić tak więc proszę o ewentualną poprawkę.

Ale jest zarejestrowana! ma karte pojazdu, w której również jest ten "vin"= nr ramy full crossa - w tym wypadku...

9 Ostatnio edytowany przez Confusing (2013-06-01 22:44:24)

Jakby nie patrzeć to coś tu jest pokręcone.. i to nieźle.