Temat: szersze półki ?
Czy ktoś coś słyszał o szerszych półkach do huśki. Po zdystansowaniu tarczy w celu zmieszczenia zacisku ociera mi ona o lagę w momencie dobicia zawiasu. Może są jakieś akcesoryjne lub od czegoś innego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » szersze półki ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś coś słyszał o szerszych półkach do huśki. Po zdystansowaniu tarczy w celu zmieszczenia zacisku ociera mi ona o lagę w momencie dobicia zawiasu. Może są jakieś akcesoryjne lub od czegoś innego.
Smr i rr maja minimalnie szersze polki. Jak robisz z tc to kolo moze ocierac o oslony lag
Robię z te na złotych lagach. Osłony nie obcierają o oponę. poza tym to akurat nie problem. Problemem jest tarcza która jest poza felgą i w momencie dobicia wali od spodu w lagę i skok amora kończy się na tarczy. Rozwiązaniem są szersze pólki lub zchować tarczę w koło bardziej ( mam podkładki 3 mm ) ale wtedy muszę więcej zeszlifować zacisku bo jest w szprychach. Ewentualnie piasta od sm ma głębiej poprowadzone szprychy
Kiedyś gdzieś widziałem ktoś sprzedawał w polsce jakieś akcesoryjne ( chyba niemieckie ) pólki do hva
poproszę o jaką poradę
Od czego masz kola?? Ja jak zakladalem kola od tc z duza tarcza do zawieszenia smr wszystko pasowalo. Musisz miec cos pokombinowane. Jak chcesz kupic szersze polki to Xtrig
Widocznie musisz więcej zeszlifować zacisk. Crazy pisał o dystansie tarczy 2,5mm, więc może tu tkwi problem. 0,5mm podkładki + 0,5-1mm zacisk i jest problem.
OT: Jaki rok sprzęta, jaki zacisk? Ewentualnie, byłaby możliwość pożyczenia adaptera żebym mógł dorobić do siebie?
generalnie 2006 r. Półki są takie jak w 2006 wresja "te"obie półki na 2 śruby z tyłu, piasta niby z otworami m8 i nie widać aby było coś rozwiercane, lagi złote 45mm mocowanie zacisku enduro adapter sam ulepiłem z amelinium, zacisk brembo radialny od smc na dwa klocki i dwa piny rozstaw 100mm
Dzięki maniek ale to były jakieś inne bo pamiętam że były na 2 x 3 śruby a poza tym to za 2,5 tyś to bym se raczej kupił całe nowe sziwery z półkami i ośką
Takie półki i takie lagi mam
[url]http://allegro.pl/husqvarna-tc-te-450-570-czesci-kosz-zaplon-zawory-i3262946712.html[/url]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » szersze półki ?
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 77 zapytań