Temat: sm 125 żywotność cylindra i tłoka
Witam.
Jak jest w husce (rok 2006) z żywotnością cylindra i tłoka? Znalazłem jedną która ma 21 000 przebiegu i drugi tłok. To chyba już wymienić by się przydało prawda? A ile cylindry wytrzymują?
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » sm 125 żywotność cylindra i tłoka
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Jak jest w husce (rok 2006) z żywotnością cylindra i tłoka? Znalazłem jedną która ma 21 000 przebiegu i drugi tłok. To chyba już wymienić by się przydało prawda? A ile cylindry wytrzymują?
Pozdrawiam
20tys MOZE nicasil wytrzyma, o ile ma dobre smarowanie, przerabialem to w swojej, i wiecej z nicasilem nie chce sie bawic, wole tuleje zeliwne, pewniejsze i zawsze mozna w ewentualnosci szlifa walnac, nicasil nie zawsze wyda na honowanie a nowa powloka to 1k. najwazniejsze to dobry olej do 2t i oby sie pompka dozownicza nie zjebala :D
A tłok i korba?
Tłok na nicasilu wypadało by zmienić/dać następną selekcję po jakimś czasie, ale ciężko to tak określić w KM. Po prostu mierzysz kompresje i jak jest spoko to zostawiasz a jak nie to zbierasz na nowy tłok.
podczepię się do tematu, mam 125tkę w 2 suwie wszystkie blokady ściągnięte i 22 + tys zrobione. Jakieś badania radzicie robić profilaktycznie? Generalnie zbiera się więc zakładałem, że wszystko było zrobione wcześniej.
Pzdr !:)
Zacznij od zmierzenia kompresji, potem można zobaczyć na korbę, ew łożyska.
Dzięki za przewodnik, totalnie nie wiedziałem za co się zabrać, a teraz mam cel na zorganizowanie funduszy !
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » sm 125 żywotność cylindra i tłoka
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 84 zapytań