vlo napisał/a:a ty nie wymieniales przedniej zawiechy? kola enduro nie podejda no chyba ze zdejmiesz lagi z alledrogo. ile za przedni zawias z kolem (ten z crf bo od xr juz mam jeden)?
Zawieche wymieniałem. Oryginalne koło przednie od xr sprzedałem i zakupiłem sobie kółko od crf'y więc wszystko pasuje pięknie. A co do sprzedaży zawiechy i koła to raczej ciężko bo półki od Xr sprzedałem, zostały tylko lagi.
A co do propozycji wymiany muszę się sprecyzować. Opcje mam dwie, albo sprzedaje Xr i kupuje konkretne moto z rozrusznikiem zamiast niej(exc 525, wr450f itp) albo zostawiam xr i odstawiam ją na czas kontuzji w kąt a teraz kupuje tanie moto do "przelatania" sezonu (dr650 xt ttr itp).
Ewentualnie kupuje używany silnik od trx700 i robię konkretną rzeźbę.
Teraz kilka podstawowych info o moto:
-zarejestrowany/ubezpieczony
-zawias przód od crf 450 2004r
-koła EXCEL 3,5" i 4,5"
-hamulce seria + duża tarcza i stalowy oplot przód/tył
-silnik przejrzany w zime, standardowo nowe łożyska uszczelki itp. odświeżona głowica nowe uszczelniacze (komplet tłokowy, łańcuszek rozrządu OK)
-zawieszenie - łożysko dolne amora tylnego nowe górne można by wymienić, zawias przód po serwisie
-sprzęgło zrobione na nowo, tuleja wewnętrzna sprzęgła wymieniona na tą z dodatkowymi otworami smarującymi, nowe tarcze przekładki sprężyny łożysko docisku i cięgno
-napęd b.dobry i drugi nowy z innymi przełożeniami w zestawie
-olej (motul) zmieniany co ok 1000km zawsze razem z filtrem.
Na obecnym przełożeniu (14/48) jest masakrycznie brutalna strzał ze sprzęgła i na 5tym biegu przy prędkości ok100km/h wstaje na gume. Vmax na tym przełożeniu koło 150km/h.