16

Odp: JAKI KASK? SHOEI czy TROY LEE?

Ja ostatnio też trochę czasu poświęciłem na wybór nowego kasku i ostatecznie zdecydowałem się na Airoha.
Pojeździłem w nim już trochę i nie żałuję ani jednej złotówki. Drugi raz wybrał bym tak samo.
Przy czym zaznaczam, że nie szperałem wyłącznie w necie ale również odwiedziłem kilka sklepów gdzie oglądałem i mierzyłem w zasadzie wszystkie solidne modele, które brałem pod uwagę(poza Suomy).
Jak chcesz niezbyt drogo a dobrze to porozglądaj się za Airoh'em Stelt - można teraz wyrwać na wyprzedażach taki kask już za ok. 1000PLN. Za taki hajs raczej nie ma konkurencji...

Najbardziej rozczarowany byłem FOXem - moim zdaniem stawianie tego kasku w jednym rzędzie i bezpośrednie porównanie go z Shoei'em, Arai'em czy Airoh'em, jakie często ma miejsce, to nieporozumienie. Te kaski to zupełnie inna(wyższa) półka w stosunku do Fox'a.

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

17

jaki model airoha wybrałeś? co tak rozczarowało w foxie?
co do oglądania to jasne, że też będe chciał kaski obejrzeć na żywo, ale opinii innych warto poczytać, tym bardziej że chwilowo i tak brak czasu.
Ciekawe jak z dostępnością na półkach sklepowych tych kasków np we Wrocławiu, gdzie mieszkam

18

Kupiłem właśnie Stelta za równy tysiąc PLN- stosunek cena/jakość był wg. mnie bezkonkurencyjny.
Oczywiście pod warunkiem, że komuś tak jak i mi nie zależy, żeby koniecznie być na czasie i mieć najnowsze malowanie, model itp.
Na pewno Terminator oraz Aviator mają nowszy, nieco ciekawszy i bardziej agresywny design. Do tego podejrzewam(bo nie jeździłem w nich), że mogą mieć sporo lepszą wentylację no i ten system ułatwiający zdjęcie kasku po wypadku. Ostatecznie uznałem jednak, że różnica w cenie jest na tyle istotna, że Stelt będzie idealny.

Fox leżąc na półce wyglądał bardzo fajnie ale kiedy przyjżałem mu się bliżej, pomierzyłem okazało się, że wyraźnie odstaje od Airoha i pozostałych marek o których wspomniałem pod każdym względem - od jakości wykonania, użytych, materiałów, wagi aż po to jak leżałmna głowie.
Miałem ten komfort, że Foxy, Arai'a i Airoha oglądałem i mierzyłem w tym samym sklepie. Nie zrozum mnie źle - FOX jest OK ale to jeszcze nie ta półka choć cena zdaje się sugerować co innego...

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

19

metys napisał/a:

1400pln za aviatora, to normalna cena. Tyle płaciłem ja, a ja za wszystko płacę najwięcej z tego forum;P

No to przecież piszę :)
Nikt nikomu nie daje nic za darmo

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com