1

Temat: KTM 450 sx zrobiony na SM

Jak w temacie Panowie co myślicie o takim KTM 450 sx w Supermoto? Tam jest tylko 4 biegi i zastanawiam sie jak ten motocykl sobie bedzie radzil na drodze. Ktos z forumowiczow mial stycznosc z takim SM? Ile waszym zdaniem moze wyciagnac takie SM? Dziekuje z gory i prosze o jakies porady.

2

Odp: KTM 450 sx zrobiony na SM

SX to motocykl bez homologacji, wiec nie jest przewidziany do jazdy po drogach publicznych.
SM z natury nie jest rodzajem motocykla do bicia rekordów prędkości. Możesz i 180 wycisnąć.
4 biegi, ale za to długie biegi.

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

3

No wlasnie trafila sie okazja ze jest z homologacja, zarejestrowany i oplacony co najlepsze. co prawda cena jak za 2004 rok wysoka bo 12000 z dwoma kompletami kol i plastikow. Wiem ze to nie sa motocykle do dlugich prostych ale 4 biegi mnie troche przerazaja ze to pewnie swietnie zrywa z poczatku ale szybko sie ta 4rka konczy. Myslisz ze 160 taki SX wyciagnie na 4?

4

sorrki za czasem moze i troche glupkowate pytania ale takie najbardziej mnie nurtuja ;P

5

Spoko ten kawalek prostej pod remiza i pod kosciolem 200 polecimozesz brac :)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

6

hehe chodzi glownie o to ze jak bede jezdzil z kolegami tylko  ze oni na plastikach to czy dam rade ich dojsc na krotkich prostych, bo po zakretach to nie mam watpliwosci ;)

7

warczyk napisał/a:

hehe chodzi glownie o to ze jak bede jezdzil z kolegami tylko  ze oni na plastikach to czy dam rade ich dojsc na krotkich prostych, bo po zakretach to nie mam watpliwosci ;)

Jak masz zamiar jeździć z szlifierami to nie kupuj SXa, to nie ta bajka.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

8

czemu? jak mozesz velkurczak to mi wytlumacz bo nie jestem w tej dziedzinie specjalista i dopiero sie ucze.

9

warczyk napisał/a:

czemu? jak mozesz velkurczak to mi wytlumacz bo nie jestem w tej dziedzinie specjalista i dopiero sie ucze.

szlifierka będzie w połowie 2, a Tobie już będą biegi się kończyć, ile tak pojezdzisz ?? po drugie szlifierki bedą na Ciebie specjalnie czekać ??

10

no niby tak ale malo kto az tak u mnie jezdzi, niektorzy nawet MZ-tkami jezdza z nimi i daja rade wiec mysle ze i ja dam ;)

11

bo to tak jakbys chcial kupic wodery do biegania, albo rower do pływania, albo komputer do sprzątania, albo nie wiem

pozdrawiam

12

no to jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj :]

13 Ostatnio edytowany przez velkurczak (2013-05-22 19:51:37)

tabul napisał/a:
warczyk napisał/a:

szlifierka będzie w połowie 2, a Tobie już będą biegi się kończyć, ile tak pojezdzisz ?? po drugie szlifierki bedą na Ciebie specjalnie czekać ??

KTM SX to typowa crosówka, przerobiony na SM to typowa torówka! Jak będziesz śmigał z kolegami to raz że nie wykorzystasz potencjału tego motocykla, a wręcz będziesz się męczył. Poza tym SX to wyczyn na całego, bogatemu nie zabroni, ale do prykania takiego motocykla się nie kupuje.

//Nie pamiętam kto, ale na forum mamy szczęśliwego posiadacza SXa, tylko inny rocznik niż ten który masz na myśli (nie jest 4ro biegowy), niech on się wypowie o maszynie.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

14

warczyk napisał/a:

Jak w temacie Panowie co myślicie o takim KTM 450 sx w Supermoto? Tam jest tylko 4 biegi i zastanawiam sie jak ten motocykl sobie bedzie radzil na drodze. Ktos z forumowiczow mial stycznosc z takim SM? Ile waszym zdaniem moze wyciagnac takie SM? Dziekuje z gory i prosze o jakies porady.

Jeździłem 450sx w sm (2004 lub 05), kupel mial i chwalił sobie. Bardziej dzikie, szybciej sie wkreca niz exc (short stroke/light crank), zawieszenie w standardzie tez lepsze do sm niz exc. Wszyscy zakladaja biegi od exc 5 i 6 (ten sam silnik rfs), i cala wiazke kabli od exc. Z przełożeniem 14-42 pewnie ze 150km/h pójdzie, tyle samo w zakretach jesli na ty dasz rade ;)

Sporo zarejestrowanych jezdzi w UK. Dobre, tanie sm do wszystkiego wg mnie!

15

Jak na moje oko to jesteś napalony i żadnych negatywnych opinii nie przyjmiesz.
Nie wiem jak koledzy jeżdżą na tych plastikach.
Nie wiem też gdzie jeździcie?
Ogólnie na prostych gdzie można rozwinąć więcej niż 140km/h supermoto ich nie dogonisz.
Po drugie powyżej pewnie 150 urwie Ci łeb, kark i ręce. Na takim motocyklu siedzisz jak na taborecie więc nie licz że pojedziesz szybciej. Jest nie opływowy.
No chyba, że Twoi koledzy się tylko lansują i powyżej 150km/h nie jeżdżą.

Co do SX to zawsze możesz wsadzić skrzynię od exc albo smr. I będziesz miał 5 lub 6 biegów.
SX to wyczyn i licz się z częstym serwisem.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD