1

Temat: Husqvarna sm125 przerywa na wysokich

Witam
Co to może być, że huska sm125 na seryjnym gaźniku przerywa na wysokich obrotach? Sporo było kombinowane, wszystkie ustawienia iglicy, mniejsza mieszanka to nie idzie a jak większa to dobrze idzie ale na wyższych obrotach przerywa. Dysza została zmieniona z 140 na 105.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

2

Odp: Husqvarna sm125 przerywa na wysokich

A na tej dyszy 140 dobrze było?

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

3

też potrafiła przerywać.

4 Ostatnio edytowany przez ziomalqs (2013-05-21 20:07:22)

chwila, czy tam czasem nie ma seryjnej dyszy 120?

w mz sm 125 probowalem wrzucic dysze 120- gasla ponad 4tys obr, 110 dysza nie przekraczala 5tys obr ale nie gasla, dysza 98- lata git

seryjna jest 100 ale byla zgubiona i dlatego tyle kombinowania...

5

Ja mam dysze 110 i chodzi bez problemu :) Odblokowana dysza jest 128 :)
Możesz mieć problem też z zaworem wydechowym... sprawdz czy linka sie nie zerwała czy cos

Husqy SMR-R 450

6

najpierw dobierz najblizej seryjna dysze a pozniej baw sie z iglica chociaz ona nie ma tu nic do gadania ustaw ja na max, i wtedy reguluj mieszanke, chociaz mieszanka na 1,5 obr wykrecona powinna byc... co miales robione z husqa? wydech, dyfuzor cos? przy przelaczeniu kluczyka na zaplon silniczek ustawia prawidlowo zawor wydechowy?

7

Dyfuzor był cięty bo gość myślał, że coś w nim jest a nic nie było. I wata w tamtym sezonie wymieniona była. Zawór sprawny

8

no to musisz kombinowac z dyszami bo 105 to sporo za mala i na wysokich faktycznie moze brakowac paliwa, mieszanke na 1,5 obr wykrec, daj znac

9

Świeca była wszystkiemu winna.

10

tombo10 napisał/a:

Świeca była wszystkiemu winna.

Miałem podobnie, wsadziłem irydową i problem się skończył. Jako że świeca to bardzo ważny element w silniku wolę zapłacić te 60 zł i wrzucić tę irydową.

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos