1

Temat: Ustawienie zaiweszenia na tor w DRZ400E Sm converted

Cześć
Po zakupie sprzeta wstepnie pod siebie dostroiłem zawieszenie, sag oczywiście w pierwszej kolejności ustawiony.
Niestety coś jest nie halo i nie chce kombinować dalej po omacku.

Przesiałem pól morza intenretu żeby znaleśc jakieś info na temat ustawienia przedniej i tylniej zawiechy na seryjnym zawieszeniu od wersji E pod jazde torową. Wyslałem nawet maila do Eddiego S. z tym samym zapytaniem.

Niestety jedyne ustawienia "racing " znalazłem dla fabrycznego Sm'a ( upsiede down z przodu).

Zdaje sobie sprawę że najlepszym rozwiązaniem było by wysłanie zawieszenia do specjalisty lub ewentualnie zmiana przodu na UPS,puki co na takie zabiegi noł kesz.

waże w kombi około 90kg.

Gdyby moze ktos coś wiedział, byłbym wdzięczny

nto

2

Odp: Ustawienie zaiweszenia na tor w DRZ400E Sm converted

Ustaw najpierw SAG. I zobacz jak sie jezdzi.
Pozniej mozesz zmienic sprezyny na progresywne. Mozesz tez pokombinowac z gestszym olejem do przodu.

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

3 Ostatnio edytowany przez toro (2013-05-21 15:00:04)

Dobra to innymi słowy zapytam.

Czy posiada ktokolwiek gotowe setup'y ( ilośc kliknięć na dobiciu odbicu etc ) ? Bo znalazłem gotowe setupy dla wersji sm od 70 do 110 kg (waga kierownika)

nto

4

Ja nie posiadam gotowych do E, ale jestem zaciekawiony tymi od SM jakbyś miał ochotę się podzielić info :)

wzium?

5

sajfer napisał/a:

Ja nie posiadam gotowych do E, ale jestem zaciekawiony tymi od SM jakbyś miał ochotę się podzielić info :)

na necie jest tego sporo,thunpertalk, supermotojunkie, jakieś brytyjskie fora.

Generalnie nie sa to pro ustawienia ,bo jak wiadomo sprzęt nie jest pro ,dlatego też nie chce nikogo wprowadzać w bład.

Ale generalnie geoggle search: drz400 sm suspension setup + track, racing i tym podobne wariacje.

nto

6

Dostałem odpowiedź do pana S.
seryjne zawieszenie jest przewidziane dla osób do 80 kg w ciuchach ,powyżej tej wagi to tylko kombinowanie, zalecana modernizacja zawieszenia.
temat do zamknięcia ,dzięki

nto

7

jak się tu zawieszeniowo zrobiło ostatnio:). Chyba jednemu i drugiemu bardziej przyda się poranne bieganie niż dłubanie przy sprężynach:)

rmz 250
gas gas txt 250

8 Ostatnio edytowany przez toro (2013-05-25 20:11:06)

metys napisał/a:

jak się tu zawieszeniowo zrobiło ostatnio:). Chyba jednemu i drugiemu bardziej przyda się poranne bieganie niż dłubanie przy sprężynach:)

Panie ,ale jak tu zgubić 10 kilców

nto

9

toro napisał/a:
metys napisał/a:

Panie ,ale jak tu zgubić 10 kilców ?! :)

Trampki i na terror miasta! :D

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

10

Temat prosze zamknąc,bo nic nie wprowadził nowego w zycie ,dzięki

nto