1 Ostatnio edytowany przez przemas22 (2013-10-31 17:40:06)

Temat: Regulacja tylnej sprężyny w SM

Panowie mam pytanie co do regulacji tylnej sprezyny w DRZ SM. Czy do jej skręcania jest jakiś klucz. Na wyposażeniu nic takiego nie widze. Bez zdjęcia airboxa chyba mało miejsca aby to zrobic pobijakiem. Co do samej regulacji obecnie mam sprężyne na środku. Czy jak pojade na gwincie w kierunku siodelka tył bedzie bardziej miekki. Do czego jest niebieska nakretka i sruba w srodku na fotce czy da sie nia cos regulowac.

[url=http://wiejskie.fora.pl/]http://images35.fotosik.pl/1913/850c940817d9389bm.jpg[/url]

2

Odp: Regulacja tylnej sprężyny w SM

ja do regulacji amora używam klucza hakowego chodzi mi o podniesienie/zniżenie moto. tylko potem są różne rozmiary tych kluczy.

Aprilia sr50 ->Sachs ZX125 ->Husqvarna SM125S -> KTM LC4 640 2003 -> HUSQVARNA TE 450 -> CBR 600RR

3

Na sprezynie ustawiasz sag a nie wysokosc motocykla. Ta niebieska sruba i mala. W srodku to szybkie i wolne dobicie. Odbicie masz na dolnej czesci amortyzatora.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4

Sprezyna nie reguluje sie wysokosci !!!!!!!! Skrecajac lub rozkrecajac sprezyne zmieniasz jej napiecie wstepne . Pozwala to delikatniemanipulowac zawieszeniem wzgledem wagi jjezdzca i utrzymania odpowiedniego sagu minusem krecenia nakretka zamiast wymiany sprezyny jest zmiana jego charaktreystyki wzgledem tego co producent za ideal uwaza

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

5

jeśli chcesz żeby tył był bardziej miękki to musisz wymienić sprężynę na inną twardość, i jak maniek zauważył nie obniża się w ten sposób motocykla do tego służą części wymienne wielowahacza, no chyba że masz ktma :) z PDS

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"