1 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-05-16 10:17:55)

Temat: srubka / wizjer poziomu oleju te450 problem

witam. u mnie w husky orygialnie do sprawdzania poziomu oleju sluzy zwykla zrybka na deklu silnika. lecz gwint jest juz spieprzony.
srubka ta jest conajmniej niewygodna. i czy ktos kiedys przerabial na wziernik/okienko do sprawdzania poziomu oliwy? czy zalecacie przegwintowac+nowa srubka? tak jak bylo w oryginale?

HUSQVARNA TE 450.

2 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-05-16 10:17:46)

Odp: srubka / wizjer poziomu oleju te450 problem

up.

HUSQVARNA TE 450.

3 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-05-16 10:24:13)

Guti napisał/a:

witam. u mnie w husky orygialnie do sprawdzania poziomu oleju sluzy zwykla zrybka na deklu silnika. lecz gwint jest juz spieprzony.
srubka ta jest conajmniej niewygodna. i czy ktos kiedys przerabial na wziernik/okienko do sprawdzania poziomu oliwy? czy zalecacie przegwintowac+nowa srubka? tak jak bylo w oryginale?

Ja mam przegwintowane + wkręcona duża śruba, rozwiercona w środku + w środek śrubka ori.
Dzisiaj zrobię Ci tego zdjęcie.
Ewentualnie mogę poszukać, bo może będę miał prawy dekiel na sprzedaż

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

4

Aha, takie buty. fajnie jakbys fotke podrzucil.
Znalazlem wypas wziernik, lecz znajduje sie on w Piasecznie kolo Warszawy :/

W tejże firmie:  [url=http://www.elesa-ganter.com/pl/28/icat/produkty/92/osprzet-hydrauliczny/]www.elesa-ganter.com/pl/28/icat/produkty/92/osprzet-hydrauliczny/[/url]

HUSQVARNA TE 450.

5

ja w swojej juz ze 3 razy przegwintowywałem tą śrubę ;-)

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

6

dlatego wyjebana opcja to wstawienie odpowiedniego wziernika i ma sie spokoj chyba na zawsze z danym moto.

HUSQVARNA TE 450.

7

Ten sam problem jest i u mnie, chyba każda huska tak ma ;)

8

Guti napisał/a:

dlatego wyjebana opcja to wstawienie odpowiedniego wziernika i ma sie spokoj chyba na zawsze z danym moto.

Trzeba będzie tak zrobić.
Dla inżynierów husqvarny, którzy wymyślili sposób sprawdzania ilości oleju należy się jakaś nagroda "za najbardziej durne rozwiązanie"

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

9

W artykule o 570 polecali olać śrubkę i zobaczyć ile jest oleju patrząc przez wlew- ma być do połowy koła zębatego.