1 Ostatnio edytowany przez Bartek_125 (2013-05-15 21:08:42)

Temat: Praca za granicą (na wakacje)

Witam, jest ktoś zorientowany gdzie moge szukać pracy na wakacje ? Chodzi mi o precę za granicą (najlepiej niemcy). Bedzie to mój pierwszy wyjazd ale wgl, nie wiem gdzie szukać roboty. Miło by było gdyby zarobek był pow. 5000zł miesięcznie.

Może ma ktoś znajomych co zajmują sie takimi wyjazdami ? bo jak patrze po tych ofertach na internecie to wszystko to to jest jakieś gówno... Naciąganie ludzi na robienie ankiet w celu pobrania formularza....

Może ktoś jest obeznany w tym temacie i mi pomoże troszkę ? ;)

Dr.Bigos 0,7

Częstochowa okolice pisac !

2

Odp: Praca za granicą (na wakacje)

Tak 5tka miesięcznie dla każdego...

Braaaping!

3

Bartek_125 napisał/a:

Miło by było gdyby zarobek był pow. 5000zł miesięcznie.

Ostro grasz, 5k miesięcznie. Powodzenia w szukaniu pracy :P

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

4 Ostatnio edytowany przez Bartek_125 (2013-05-15 21:11:46)

Pracując 26 dni w miesiącu (6 dni w tygodniu) po 8h za 8 oiro = 1600+ oiro ( 1600e x4 daje  6600 tys PLN) to nie mówcie mi, że przesadzam z tymi 5tysiącami... Pomyślcie troche...

Wiadomo że, trzeba odliczyć od tego zakwaterowanie i wyżywienie, ale i to przecież nie wydam  1600zł no nie ? ponad 5k to raczej nie wyczyn...

Dr.Bigos 0,7

5

8 euro trochę wysoko liczysz ;)  A wydatki za granicą wcale nie są takie małe. Lepiej jakbyś coś w Skandynawii poszukał, wtedy 5k nie powinno być problemem nawet z pośrednikiem :)

6 Ostatnio edytowany przez Bartek_125 (2013-05-15 21:52:33)

no wiesz 8 euro nawet jak by to brutto było to i tak jest możliwościąwyjść 5k na czysto. Poszukam poszukam ;P mało czasu zostało ale może sie uda.

ps. Znajomi mają 10e/h a praktycznie nic nie robią (rozkładająi, składają rusztowania, czasem je czyszczą), mówią, że potrafią cały dzień siedzieć na dupie i pierdoły popychać. Niestety nie przyjmują już nikogo.....

Dr.Bigos 0,7

7

Powodzenia z takim podejściem. Zapomnij o 8E na początek i ciesz się jak 5,5-6 dostaniesz bo bez znajomości to nie masz co liczyć na więcej.

8 Ostatnio edytowany przez zioleczko450 (2013-05-15 23:45:53)

ja pojechałem 2 lata temu mając lat 20 na żywioł do Norwegii. Przeliczając na euro zarabiałem 15 euro na godzinę (60zł). Siedziałem tam 3 miesiące z zapasem jedzenia z polski na prawie pół roku. Nie chce mi się opowiadać wszystkiego,  w każdym razie jeśli nie znasz się na robocie, nie masz gadane i nie znasz języka (tam akurat angielski znają wszyscy) to nie masz po co startować. Gdybym pracował takim trybem jak liczysz to minimum 16.000zł miesięcznie, tylko licz się z tym, że nie codziennie będziesz miał pracę. Ja po prawie 3 miesiącach na czysto przywiozłem 12 tysięcy zł za 28 roboczodni. Do niemiec nie masz czego jechać szukać, chyba że chcesz zajechać kręgosłup na szparagach za 4 euro godzinę. Dodam tylko że pracowałem w Drammen, Oslo, Frogner, Gardemoen i Kongsberg, wszędzie robiąc zupełnie coś innego.

9 Ostatnio edytowany przez kakarotto (2013-05-15 23:51:48)

8 ojro do lapy zarabia w szwabowie moj kolega ktory jest tam spawaczem tig z kwitami. Najlepej skandynawia, ale z tona zarcia. Jak nic nie ogarniasz to idz do biura posrednictwa pracy zagramanicznej, moze troche mniej zarobisz ale wszystko Ci zalatwia.

10

Mam to samo. Z chęcią łapnąłbym się jakiejś dobrze płatnej roboty na miesiąc, ewentualnie 2. Sprawdzał ktoś kiedyś oferty z zagranicy w urzędach pracy? Jest coś dobrego czy lepiej szukać na własną rękę?

Aprilia MX 125 '08r. SM/Enduro   >>   Husqvarna TE 450 '08r na brudasach <3 :))

Zapraszam na mój kanał ;)
http://www.youtube.com/user/IronXR4F4L/videos

11

rav_mx Moge Ci tylko powiedzieć że na necie nie ma co szukać....

Zobaczymy jak to sie potoczy, będe dzwonił i kombinował...

Dr.Bigos 0,7

12

W Anglii też nie jest tak źle MINIMALNA płaca na 1H to :
- 6.19 GBP - pracownicy w wieku 21 lat i powyżej
- 4.98 GBP - pracownicy w wieku od 18 do 20 lat

Także pracując tak jak ty byś chciał 48H tygodniowo * 4 tygodnie = 192 * 6,20 ( jeśli masz minimum te 21lat ) = 1190,4 *5 ( obecnie funt po 4,95 ) = 5952zł. :)

Jedni zbierają znaczki, Drudzy chodzą do kina... A MY LUBIMY, JAK NAM SKACZE ADRENALINA!

13

No niestety zaliczam sie do tych 18-20 ;P

Musze chyba się odezwać w końcu do rodziny z anglii... Może nakręcą mi jakąś prace.

Dr.Bigos 0,7

14

Ja już jakiś czas próbuję załatwić pracę w Norwegii po znajomościach. Jak coś się znajdzie i będzie miejsce to dam znać : )

15

rafik napisał/a:

Ja już jakiś czas próbuję załatwić pracę w Norwegii po znajomościach. Jak coś się znajdzie i będzie miejsce to dam znać : )

oooo był bym bardzo wdzięczny.. Jak coś to napisz mi na PW.

Dr.Bigos 0,7