16

Odp: Husqvarna

No to mam problem nie myślałem że będzie aż takie spalanie myślałem nad max do 5-6l jak będzie mi tyle paliła to z 70-80% będzie stała w garażu bo jeżdżę  codziennie do szkoły mam 4km w jedną stronę i lubię często jeździć
A co powiecie mi o sm 125 R czyli 4t ile ma mocy ma to 15 koni ? czy szybko mi się znudzi ? albo może jakieś inne moto 4t (Supermoto)

17

Miałem też wr 125x spalanie przy ciągle odkręconej manecie to 4l, i to są wszystkie koszty utrzymania ;) Byłem z niej mega zadowolony, z Husą 4t będzie tak samo.  Na 4t zrobisz 300km a 2t 100 więc jest różnica. Znudzi Ci się ale moto idealne na dojazdy do szkoły, dziewczyny, burdelu, tesco czy ch&$ wie gdzie ;)

18

A dało by się coś zrobić w taką husqą 4t że by miała więcej mocy ? niż te 15 koni ale że by była nadal zarejestrowana na A1

19

Sizar napisał/a:

A dało by się coś zrobić w taką husqą 4t że by miała więcej mocy ? niż te 15 koni ale że by była nadal zarejestrowana na A1

Oprócz wydechu wątpie, że coś jeszcze da się zdziałać, ale nie wiem jak jest z Huskami niech ktoś inny się wypowie ;)

20

Powiem tak, ile jest husek tyle opinii ile pali. Ja w swojej strzelam ze sprzęgła i większość czasu terror po mieście (od świateł do świateł) i mam już przejechane na jednym baku 120 km a rezerwy jeszcze nie tykałem. Nie wiem czy to się liczy ale mam blokade na dyfuzorze może dla tego mniej pali.
Nie jest tak tragicznie, mam do szkoły 8km i dostaje na miech 50 zł i wystarcza mi.

Husqvarna SM 125S - drwal

21

kupuję 2t będzie moc :D najwyżej coś się będzie kombinowało : P a ja kupuje używkę i raczej już bez blokad : P ej a za 7tyś złoty wychacze taką dobrą husqe ?

22 Ostatnio edytowany przez nigga (2013-05-15 16:27:17)

Jesli kupisz z blokada masz większą pewność że silnik byl mniej katowany. Koszt odblokowania to ~100 PLN.
Ja swoją w przyzwoitym stanie za 5,5K nabyłem na blokadach jeszcze w starej budzie 2005

Husqvarna SM 125S - drwal

23

Z tym 10l to nie straszcie chłopaka. Ja mam WRE po generalce i spalanie 10l/100km tylko w terenie jak pałuje... Ja przy rozsądnej jeździe dochodzę do 6l/100km.

24

Jakoś dam rade ją wykarmić będzie się coś kombinowało : P a mam 2 pytania
1. Jaką benzynę do takiej husqi dalej 95 czy może już 98 ?
2. Mieszkam w Niemczech od 5 miesięcy i czy ktoś może zagłębiał się albo interesował taki mi sprawami jak 125 (po tuningu albo odblokowaniu) czy oni to mogą jakoś wykryć ? czy to tak jak w Polsce pokarze im papiery zobaczą że 15 koni i odpuszczą ?

25

Ja osobiście leje 95. A co do wykrycia to chyba hamowni w oczach nie mają :)

26

lepsza 95 dla tych silników . zazwyczaj u mnie olewają te KW wpisane w dowodzie

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

27

a takie pytanie PS. Czy w takiej husce jest jeszcze miejsce na kierownicy że by dać obrotomierz ? (bardzo lubię patrzeć jak lata wskazówka : P) myślałem nad małym obrotomierzem z koso ([url]http://www.shop.mieloch.pl/obrotomierz-koso-gp-style-ii-16000obr-min-niebieskie-podswietlenie,pZ030368.bhtml[/url]) z wbudowanym termometrem

28

Ja mam huske 125 z serią gaźnikiem PHBH 28  i pali mi 6 na 100
Jak śmigam na torze to 7-8, nie wiem skąd bierzecie te spalania serio xD

Husqy SMR-R 450

29 Ostatnio edytowany przez BarteQ (2013-05-16 21:32:42)

Moja była gaźnik 34 + gianelli ok 7-8l/100km

Sizar napisał/a:

Jakoś dam rade ją wykarmić będzie się coś kombinowało : P a mam 2 pytania
1. Jaką benzynę do takiej husqi dalej 95 czy może już 98 ?
2. Mieszkam w Niemczech od 5 miesięcy i czy ktoś może zagłębiał się albo interesował taki mi sprawami jak 125 (po tuningu albo odblokowaniu) czy oni to mogą jakoś wykryć ? czy to tak jak w Polsce pokarze im papiery zobaczą że 15 koni i odpuszczą ?

w Niemczech motocykl na A1 musi jechać 80 kmh!!!

Braaaping!

30

Jak zwykle jakieś blokady  i wymagania :/ prędkość 80km/h na 2 kołach nie jest to mało wiem nie chce się nigdzie ścigać husqa ale czasami trzeba depnąć ponad 100 i mam takie pytanie
Czu to są jakieś blokady uniemożliwiające przekroczenia 80 czy jak to jest ?