1

Temat: Husqvarna

Witam jestem Darek nie długo zdaje prawo jazdy A1 i zamierzam kupić sobie jakieś fajne supermoto myślałem nad Husqvarna sm 125 i mam pare pytań w sprawie do tego moto :
1. Mam 16 lat waże 65kg i mam 173 cm wzrostu i teraz pytanie czy normalnie będę na niej wyglądał i się czuł czy jak przedszkolak na quadzie 200 ?
2. Nie wiem jak to jest z mocą tej Husqvarna sm 125 nie którzy piszą że ma 15 koni a nie którzy ze ma 25 jak to jest ? bo prawko A1 pozwala tylko do 15 koni :/
3. Nie jeździłem jeszcze żadnym moto 125 jeździłem od 50-80 czy dam rade ogarnąć taką Husqvarne ?
4. Czy polecacie mi to moto ?

2

Odp: Husqvarna

Jestem na tak!
Mocy będzie miało z 20-30koni. Ogarniesz ją śmiało, ja sie z derbi sendy na honde cr 125(40km) przesiadłem i już ogarniam. JAk przeczkolak wyglądać nie będziesz napewno.

3

2) 15 koni mają wersje zblokowane aby można bylo je zaliczyć do przedziału mocy (A1) Po odblokowaniu można się cieszyć o wiele większą mocą. nadal mając w papierach 15 koni ;)
3) Husqvarna jest zajebistym motocyklem który jeszcze wybacza drobne błędy w przeciwieństwie 510.
Sam przesiadłem się z 50 i jeszcze żyję.
4) W pełni mogę polecić to moto, (nie urażając innych forumowiczów) jeździłem na mz 125 i wr 125 (oba 4t)... i w przeciwieństwie do Huski 2t nie zachwyciły mnie. Uważam zie nie dostarczają wystarczających wrażeń podczas szybkiego odkręcenia manetki... czego chyba wszyscy oczekują od swoich maszyn ;) Kolejny atut Huski to hamulce zajebiście sprawują się przy stopalach.
Jedyne co mnie w niej denerwuje to długie klamki, moim zdaniem przy zakupie trzeba zainwestować dodatkowo w krótkie (na dwa palce). Ale to już jest rzecz gustu.

Husqvarna sm 125 s ---> KTM SMC 690 - petarda!!!

4

Co to znaczy odblokować ? co trzeba zrobić ? i jaka jest tego cena ?

5 Ostatnio edytowany przez Kuchcik666 (2013-05-12 15:40:32)

W dyfuzorze jest taka "siatka" uniemożliwiająca swobodny przepływ spalin, pozostaje kupić nowy, odblokowany bądź zabawić się manualnie ze szlifierką i spawarką. ;)
Tutaj masz wszystko opisane odnośnie odblokowania dyfuzora:
[url]http://yamahadt.cenebit.biz/topics30/odblokowanie-dyfuzora-vt20.htm[/url]     (patrz na modele>2004)

Jeśli dobrze pamiętam to jeszcze trzeba wyregulować zawór wydechowy gdyż nie otwiera się w 100%
Tymi właśnie sposobami producent ogranicza moc naszych zacnych sprzętów :D

Husqvarna sm 125 s ---> KTM SMC 690 - petarda!!!

6 Ostatnio edytowany przez Sizar (2013-05-13 08:07:09)

Mam takie jeszcze jedno pytanie czyn się różni Husqvarna SM125 S , SM 125 R i normalnie SM 125 ?  bo ja nie widzę żadnej różnicy

7

Niczym, każdy w ogłoszeniu pisze co chce. Jeden SMR, drugi SMS a trzeci SM.
Ja w dowodzie mam Husqvarna SM 125

KXF 250 '14

8

Kiedyś to może i była kwestia "widzimisię" właściciela,ale od chyba 2008 lub 2009 SMR 125 to model 4T ;)

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...

9

Też z 50 sie przesiadłem na huske 125 i nie widze najmniejszego problemu :)
Jak chcesz to pisz na PW bo jestem w trakcie sprzedawania swojej :D

Husqy SMR-R 450

10 Ostatnio edytowany przez Sizar (2013-05-13 22:01:36)

Już wiem czym się różnią te modele ( [url]http://motos.coches.net/comparativa/husqvarna-sms-125--vs-husqvarna-smr-125--5480-5481.htm#competidores[/url] )
-SMS 125 to 2T
-SMR 125 to 4t
że ja na to wcześniej nie wpadłem a z wyglądu różnią się bo przecież 2t ma komorę rezonansową : P

1. Dobrze mówię z tym rozróżnianiem ?
2. Ile może być różnica koni mechanicznych ?
3. Ile taka SMS kręci obrotów a ile SMR ?
4. Ile pali taka SMS ?
5. Gdzie są blokady w 4T ?
6. Jaki model polecacie 2t czy 4t ?

11

2t ponad 30 koni odblokowana spalanie do 10 l zapierdala ładnie juz
4t jakies 14 koni, spalanie 3l a jezdzi jak.. hmm dobry skuterek 70ccm

525 EXC

12

aż 10 L :OO 
nie robisz sobie jaj ? xD

13

DO 10l  :) ale nie musi tak być. Jeżeli jest dobrze wyregulowany gaźnik to może nawet max 6l wziąć
to wszystko zależy jaki gaźnik siedzi i czy dobrze wyregulowany , a i w pewnym stopniu w jakim zdrowiu jest tłok

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

14

Kolego chyba nigdy na husqvarnie nie latałeś... Ja mam 1500 km po remoncie- cyl nówka z fabryki itd.. Gaźnik seria- 28mm (dysza chyba 160 albo 158 dołączona do układu wydechowego arrow) wyregulowany przez speca który się tym zajmuje, a nie przez wujka Mietka i spalanie nigdy mi nie zeszło poniżej 9l... Zazwyczaj jest 10-11 a z gaźnikiem VHSB 34mm było 15-16..
Wiem z autopsji, nie pierdziele głupot.. A wiadomo przy sprzedaży i w ogłoszeniach każdy będzie gadał, że pali max 6l..

KXF 250 '14

15

Spalanie w okolicach 10l i nie ma innej opcji, wiem bo miałem.