1 Ostatnio edytowany przez bielu000 (2013-05-10 20:54:12)

Temat: Jaki motocykl ? 5-6k, starszy rocznik

Cześć koledzy.

Mimo, że nie jestem aktualnie na kupnie motocykla to założyłem ten temat, trochę z ciekawości bo tak jak wspomniałem może nie teraz ale coś bliżej zimy będę szukał moto.

Siedzę sobie na alledrogo i widzę, że w sumie niewiele jest motocykli które pasowałyby mi.

A czego bym ewentualnie szukał ?

Coś co cenowo nie przekracza 5-6k zł.
Ma te minimum 30KM
Jest 4 suwem.
Najlepiej w wersji SM, ale to raczej nierealne więc na brudasach również może być.
Rocznik - coś około 95' +
Żaden wyczyn, ale też żebym nie potrzebował 1km prostej do wyprzedzania.
Możliwość rejestracji.

Z tego co widzę to najczęściej pojawiającym się moto patrząc na moje kryteria jest KTM LC4 (roczniki 95', 97' i Husqvarna TE 610 (rzadziej). Co Wy o tym wgl sądzicie ? Warto się pakować w motocykle z tego rocznika ? Wizualnie zawsze można poprawić, ale mechanicznie ? Jak to się spisuje, jak z częściami.

A może są inne motocykle na które powinienem zwrócić uwagę ? Jakiejś mniej znanej marki ?

XR 400 odpada, wysoka cena.
Dr 350 ? Byłoby ok ale cena też balansuje na krawędzi podanej przeze mnie, ponad to z tego co słyszałem to często się trafia padlina sama, jeszcze ciul gdyby się zdarzało, że tłok czy tuleja do wymiany, z tym nie ma problemu, ale podobno dorwać głowicę do DR'y jest koszmarnie ciężko, nie mówiąc już o cenie takowej.

Husqvarna TE/SM 610i.e

2

Odp: Jaki motocykl ? 5-6k, starszy rocznik

Jak byś szukał czegoś za 7k to się dogadamy :) [url]http://allegro.pl/kawasaki-klx-300r-zarejestrowany-nie-drz-xr-dr-xt-i3224827794.html[/url]

3

Lc4 620  z dok niemieckimi 94 rok na brudasach 5500 na sm 6500

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

4

Brał bym tego KLX

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

5

A w jakim przedziale cenowym w ogóle warto oglądać się za LC4 ? Poniżej jakiej kwoty przeważnie trafiają się miny a nie okazje ?

Husqvarna TE/SM 610i.e

6

bielu000 napisał/a:

A w jakim przedziale cenowym w ogóle warto oglądać się za LC4 ? Poniżej jakiej kwoty przeważnie trafiają się miny a nie okazje ?

rama z papierami od lc4 kosztuje ok.1500pln i sprzedaje się po 15 min. W tej kasie na pewno nie kupisz LC4.
Szukaj drz albo klx, takie jak ten z olsztyna

rmz 250
gas gas txt 250

7

Nie ma reguły - może się trafić mina z każdego rocznika. Ja miałem kiedyś LC4 620RD z 97r. Latało jak poparzone, dużo się nie psuło a fun był niezmierny. Napisz jakiej postury jesteś, bo takie LC4 to duży koń, z dużym momentem obrotowym.
Ja swojego sprzedałem chyba za 5,5k dwa lata temu (na brudasach) i wiem, że następny właściciel dalej lata bez remontu. Jak będzie tańszy, to z reguły z powodu wieku i pewnych braków/mankamentów. Szukaj też na tablicy w okolicy - nie wszyscy chcą płacić allegro za wystawienie w kategorii motoryzacja.

http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8

Yamaha WR450F - Brudas
KTM 690 SMC-R - SM

8

Wzrost 182-183cm, waga około 76kg, właśnie chodzi o to że mi tam generalnie wiek moto nie przeszkadza byleby latało i w razie w części były. Jeździłem chwilę KTM-em LC4 350, dość się to fajnie zbierało, tyle że na brudasach to i zębatka duża, przez co ładnie z kopyta rwał.

Husqvarna TE/SM 610i.e