Temat: Jaki motocykl ? 5-6k, starszy rocznik
Cześć koledzy.
Mimo, że nie jestem aktualnie na kupnie motocykla to założyłem ten temat, trochę z ciekawości bo tak jak wspomniałem może nie teraz ale coś bliżej zimy będę szukał moto.
Siedzę sobie na alledrogo i widzę, że w sumie niewiele jest motocykli które pasowałyby mi.
A czego bym ewentualnie szukał ?
Coś co cenowo nie przekracza 5-6k zł.
Ma te minimum 30KM
Jest 4 suwem.
Najlepiej w wersji SM, ale to raczej nierealne więc na brudasach również może być.
Rocznik - coś około 95' +
Żaden wyczyn, ale też żebym nie potrzebował 1km prostej do wyprzedzania.
Możliwość rejestracji.
Z tego co widzę to najczęściej pojawiającym się moto patrząc na moje kryteria jest KTM LC4 (roczniki 95', 97' i Husqvarna TE 610 (rzadziej). Co Wy o tym wgl sądzicie ? Warto się pakować w motocykle z tego rocznika ? Wizualnie zawsze można poprawić, ale mechanicznie ? Jak to się spisuje, jak z częściami.
A może są inne motocykle na które powinienem zwrócić uwagę ? Jakiejś mniej znanej marki ?
XR 400 odpada, wysoka cena.
Dr 350 ? Byłoby ok ale cena też balansuje na krawędzi podanej przeze mnie, ponad to z tego co słyszałem to często się trafia padlina sama, jeszcze ciul gdyby się zdarzało, że tłok czy tuleja do wymiany, z tym nie ma problemu, ale podobno dorwać głowicę do DR'y jest koszmarnie ciężko, nie mówiąc już o cenie takowej.