1

Temat: [sprzedam/zamienię] Koła SM TE610 -> LC4

hej,
w związku ze zmianami garażowymi został mi kpl. kół SM Behr 3.5" (tarcza 320 pływająca z offsetem) przód i tył 4.5" (tarcza 220) pod ośki 20 mm (nowe łożyska) na piastach husqvarny (opony+dętki też są)
Teraz ujeżdżam LC4 '01 i niestety przednia piasta nie mieści się w lagi. Zanim zacznę kombinować z przesuwaniem piasty względem obręczy szukam możliwości obejścia tematu bez zbędnych kombinacji.
Chętnie rozpatrzę każdą propozycję (zamiana bądź gotówka na insze koła) przybliżającą mnie do zrobienia SM z mojej LC4
Kontakt:
tel.: 605 146 650
mail: fxrider@xtzclub.pl

pozdrawiam, Adam

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

2 Ostatnio edytowany przez jareks (2009-12-29 11:42:52)

Odp: [sprzedam/zamienię] Koła SM TE610 -> LC4

szukam możliwości obejścia tematu bez zbędnych kombinacji.

Na wstępie-witaj serdecznie Adam, miło Cię tu widzieć :)
Sedno-wpadło mi do głowy rozwiazanei które kiedyś  o ile dobrze pamiętam zrobił Crazy w swojej TC-szersze półki.
W Hqv o ile nie kłamię jest tak że wersja MX/Enduro ma węzsze pólki, wersja SM-pólki o szerszym rozstawie.
Nie wiem czy podobna analogia jest w KTM, moze to będzie jakiś trop.
Pzdr.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

3

hej,
miło, że mnie jeszcze pamiętasz ;)
Pamięć Cię nie myli - w huskach były różne szerokości półek - przerabiałem temat ze swoim egz. huski (ściągałem szersze o 1cm półki od SMR ze stanów).
Tym razem jednak takie rozwiązanie nie wyda - nie znalazłem szerszych półek do do mojego zawieszenia (54/57), po za tym tym razem wolałbym załatwić temat na poziomie koła.
W moim przypadku uratowałoby mnie 'wsunięcie' piasty wgłąb obręczy o jakieś 5-8 mm, bo piasta huski jest trochę szersza i nie mogę ustawić centralnie obręczy, gdyż śruby tarczy zaczynają kolidować z lagą. Jeśli nie będzie chętnego na zakup/zamianę to pójdę tą drogą - koszt na pewno nie większy, niż kupowanie półek, szukanie dłuższej ośki, 2 kpl.  dystansów, etc.

pozdrawiam, Adam

4

poszedl mail

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

5

Hej,
podbijam temat. Kupiłem już koła dedykowane do LC4 więc koła huskowe są już tylko na sprzedaż.
Cena 1700 do ew. małej negocjacji.

pozdrawiam, Adam

6

Hej,
ponownie podbijam temat.
Link do aukcji (zakończonej):
[url]http://allegro.pl/item1143508392_husqvarna_te_610_ktm_lc4_kola_supermoto_komplet.html[/url]
Kontakt najlepiej telefoniczny: 605 146 650.

pozdrawiam, Adam