Temat: honowanie Nikasilu Warszawa i okolice
Witam,
jak w temacie,
czy ktoś zna warsztat w okolicach Warszawy który się podejmie honowania nikasilu?
Kozierański twierdzi że nie da rady...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » honowanie Nikasilu Warszawa i okolice
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
jak w temacie,
czy ktoś zna warsztat w okolicach Warszawy który się podejmie honowania nikasilu?
Kozierański twierdzi że nie da rady...
Mój ulubiony temat
Jeśli nie musiałoby być to w Wawie to z przyjemności przehonuje twój cylinder i dobiorę selekcję tłoka.
Jak jesteś zainteresowany to napisz na pw.
Warszawa, Krakowiaków.
już pojechał do Motor-Techu,
mam nadzieję że nie wróci zrobiony na lustro....
PIOTR WORYNA Z MOTOR TECHU jak spasuje silnik to smr 450 łykał R1 ;)
mam nadzieję że nie wróci zrobiony na lustro....
jeden juz na forum dostał lustro cylinder i dobrze sie to nie skonczylo, choinka po chonowaniu jest supcio, olej ma sie gdzie osadzic;) taka dygresja.
Dzwoniłem do Pana Woryny i powiedział mi, że nie ma honownicy do nikasilu i mojego cylka np. nie przehonuje:)
Może zobaczyć ale nie wie czy się da.
Dzwoniłem do Pana Woryny i powiedział mi, że nie ma honownicy do nikasilu
o masz to ja juz zgłupiałem - może należy zadzwonic do dystrybutora maszyn słuzacych do honowania nikasilu i dowiedziec sie kto zakupił odpowiednie osełki....
BTW ciekawy artykuł:
[url]http://www.sunnen.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=23[/url]
Mój znajomy mechanik kazał mi iść zakładu od samochodów.
Powiedział, że tam bez problemu obrabiają nikasil itd. ponieważ w samochodach też jest stosowany.
Jak kupowałem rok temu tłok w olku to wzieli mój cylek i wał gdzieś oddali jak wrócił to był zhonowany ( cylek) na bank a nie sądze aby wysyłali na marsa czy inną gwiazdę.
Popytać w olku na jutrzenki i pewnie powidzą
oddają na Krakowiaków
oddają na Krakowiaków
Właśnie
Ps
Widzę że od maleńkości weirny marce KAWASAKI
Ja tam zawsze honuję tymi samymi osełkami co cylindry żeliwne i nigdy nie było problemu żeby nikasil się nie chciał ścierać :). Problem ma tylko honujący bo nikasil trzeba obrobić idealnie i co do setki i tu pewnie jest pies pogrzebany bo się nie chce tak precyzyjnej roboty robić a wyprowadzić beczkę z powrotem na walec bez przetaczania bo tu materiału mamy jak na lekarstwo jest naprawdę bardzo bardzo trudno.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » honowanie Nikasilu Warszawa i okolice
Wygenerowano w 0.065 sekund, wykonano 64 zapytań