1

Temat: Pomoc pilnie potrzebna

Pechowo się wyglebiłem wczoraj i kolektor przepalił mi 'ENGINE CASE BREATH HOSE', potrafi stamtąd rzygnąć olejem (zaznaczone na zdjęciu poniżej). Można to zakleić jakimś power tapem albo jakiś inny patnent zastosować? Musi to być proste rozwiązanie bo jestem na wyjeździe i brak dostępu do jakichś specjalnych narzędzi.

http://p1.bikepics.com/2013/04/29/bikepics-2548181-800.jpg

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

2

Odp: Pomoc pilnie potrzebna

Podmiana wężyka nie wymaga specjalnych narzędzi.
Jeżeli nie ma metalowych opasek zaciskowych to wystarczą tylko dwie ręce.

Taśma raczej puści pod wpływem temp. z kolektora i oleju.

Postaraj się skołować nowy wężyk albo przetnij stary w miejscu przetarcia, odetnij to co poszarpane i połącz jakąś rurką, nyplem, długopisem.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Nowy wężyk będę miał w przyszłym tygodniu a teraz muszę zrobić jakiś patent żeby trochę polatać jeszcze w tym tygodniu.

Poszarpane to jest na długości kilku cm za kolektorem. Długopis i dwie trytytki dadzą radę, nie roztopi się to? Mogło nalecieć syfu do silnika jeśli jechałem z tym kilkanaście km?

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

4

długopis powinien dać radę.

syf raczej się nie dostał chyba, że ten wężyk się spalił, skruszył i wleciał do środka ale i w to wątpię

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD