1

Temat: Buty SUPERMOTO

Z grubej rury, k***a mać sam jestem w szoku jakie mam braki w ubiorze na moto.. Schodze sobie na cwaniaka do garażu ubieram się cały na moto, moment kiedy zakładam buty i co? Palce połamane... Nie wiem czy to od tego zimna się tak ciuchy kurczą czy ja tak szybko rosne :>

Przez 2 lata cieszyły mnie Sidi Fusion. Mimo, że to buty z niższej półki Sidi, to i tak nie mogłem na nie narzekać. Buty raczej pod ściga, bo takie było pierwsze moto i cały ubiór kompletowałem też na ściga. Teraz wiem, że supermoto to jest to, więc chce kupić jakieś konkretne buty cross/sm, które są też wyższe od tych typowych na ściga.

Przedział cenowy... Troche przejebane, że się tyle wydatków złożyło, więc fajnie byłoby znaleźć zajebisty but do 1000 PLN

sory za spamowanie w tym dziale, ale takie życie

READY TO >> TERROR

2

Odp: Buty SUPERMOTO

Fox comp 5 wpadly mi w oko, co o nich sadzicie?

READY TO >> TERROR

3

słabe - bo bez zawiasu.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

4

Jakas alternatywa w tych samych pieniadzach?

READY TO >> TERROR

5

forma dominator comp TAS
mam starszy model SM i jestem mega zadowolony, btw. mam też sidi ale wolę formę

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

6

Kup trochę tańsze nakollaniki, dołóż ~200zł i kupuj Sidi Supermoto/ew. Srs podeszwy dokupisz najwyżej pózniej. Byle nie białe bo robią sie po jakimś czasie żółte:(

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

7

Chłopak ma rację. Na nakolanniki chcesz wydać 500 a na buty żałujesz... Ja latam w Sidi SRS ze zmienioną podeszwą na sm - nie ma lepszych. Kolor czarny. Miałem też białe, po 2 latach były żółte.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

8 Ostatnio edytowany przez Olaff (2013-04-22 20:21:53)

Na nic nie żałuje, tylko musze sobie jakoś mądrze rozplanować przeznaczone 2 tyś na ubiór :) A co powiecie o Gaerne supermoto ?

Powiedzcie mi tylko czy te Sidi Supermoto i SRS różnią się tylko i wyłącznie podeszwą? Reszta buta taka sama?

READY TO >> TERROR

9 Ostatnio edytowany przez subek (2013-04-22 21:08:14)

SRS to system wymiany podeszwy, co tam wsadzisz to twój wybór, są do MX do Enduro i SM. Kupić możesz z podeszwą do SM albo MX i wymieniać wszystkie trzy według upodobania.

EDIT. Tak w ogóle to zajebiste buty i warto dołożyć ;)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

10

[url]http://allegro.pl/oneal-o-neal-element-profit-es-buty-cross-10-5-44-i3175055999.html[/url]

[url]http://allegro.pl/buty-forma-terrain-tx-zawias-rozm-42-gliwice-i3195234516.html[/url]

[url]http://allegro.pl/alpinestars-buty-cross-tech-3-2012-r-8-us-gliwice-i3145238024.html[/url]

Które z tych? Wszystkie mam w jednym sklepie do przymierzenia na miejscu. Pojawił się jeszcze jeden problem, a w zasadzie jest on od dawna. Mam stope jak jebany karzeł i troche problem z doborem butów. Napaliłem sie troche na te Fox Comp 5, ale rozmiary od 44, więc odpada, 42 to takie chyba optymalne. Generalnie buty z zawiasem nie są mi tak potrzebne, bo do tej pory jezdziłem w butach też bez zawiasu i było git.

READY TO >> TERROR

11

do fox comp 5 trzeba mieć konkretną łydkę, jak nie masz to będą luźne, nawet jakbyś znalazł rozmiar, ostatnio kupiłem alpinestars tech 3 i jak na poczatek to leżą dobrze. Ale więcej nie jestem w stanie powiedzieć bo jeszcze się nawet nie rozbiły.

12

Łydka jest, gorzej z rozmiarówką :)

READY TO >> TERROR

13 Ostatnio edytowany przez HEMP (2013-04-22 22:16:26)

z butów z zawiasem miałem tylko dwa modele sidi CROSSFIRE i formy TERRIAN TX  , ale śmiało polecam forme-warta tej kasy (tania) ... zawias skrzypi  ten za 1400pln  i ten za 500pln  identycznie :)

i can do this .. here, hold my beer

14

Z butów polecam SIDI srs, każdą cześć dostaniesz bez większego problemu, a więc za to duży plus no i do tego ruchomy zawias stawu skokowego i rewelacyjna ochrona.

sam komfort jazdy... rewelacja, jeździłem w tech 10 i jakoś to nie dla mnie. Tech 10 są dosyć awaryjne bo ten pasek z tyłu ma tendencje do pękania i wymiana podeszwy to horror bynajmniej mi sprawiał dużo problemów.

Najlepiej jak byś się wybrał do dobrego sklepu przymierzył kilka modeli i wybrał, każdy ma inną nogę i inne upodobania

KTM 450 SX-F 2010 - supermoto

15

Musze przemyśleć sprawe z tymi Crossfire, bo i Wy zachwalacie i ludzie na innych forach. Cena troszke wykracza poza mój budżet, więc myśle, że kupie te buty dopiero na przyszły sezon, bo z całego funduszu w wysokości 2k zostanie mi 500 PLN +/- na nakolanniki i jakąś zbroje.

READY TO >> TERROR