1 Ostatnio edytowany przez Shogun_666_ (2013-04-20 11:24:32)

Temat: KTM LC4 640 SM gaśnie.

Witam. Jak w temacie, moje moto gaśnie na niskich obrotach (wystarczy sciagnac go z ssania albo przymulic na biegu aby zgasł). Co może być tego przyczyną? Dodam, że nie ma uszczelki na dolocie (zdjęcie: http://i37.tinypic.com/8vrnr4.jpg ), ale nie wiem czy może to mieć coś wspólnego z tą sprawą. Pozdrawiam

2

Odp: KTM LC4 640 SM gaśnie.

Podkręć wolne obroty i zobacz.

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

3

Peka napisał/a:

Pomogło ;) Dzięki wielkie za rade :)
Orientujesz sie może dlaczego światło stopu pali się cały czas?

4

Miałem ten sam problem w LC4. Zacinał mi się czujnik przy klamce na kierownicy. Spróbuj "strzelić" klamką powinno pomóc.

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

5

Shogun_666_ napisał/a:
Peka napisał/a:

Pomogło ;) Dzięki wielkie za rade :)
Orientujesz sie może dlaczego światło stopu pali się cały czas?

Dobrze :)
U mnie pomogło wyjęcie tego plastikowego tłoczka od czujnika na dole klamki i przesmarowanie go wazeliną. Potem jak dokręcisz z powrotem czujnik to go dociśnij i będzie śmigać.

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

6

nic nie dało niestety.. coz bede kombinowac! dzieki za rady panowie

7

Witam. Porozbierałem zaradziłem, poskładałem, wszystko ładnie pięknie działaŁO. Po uruchomieniu moto (pewnie od wibracji) problem się przeistoczył, tzn teraz stop nie pali się cały czasy, tylko wtedy gdy włącze światła. Jakieś pomysły?