16

Odp: Czujnik prędkościomierza - ktm 690 smc r

751abb napisał/a:

Zerknąć do instrukcji czy przypadkiem nie można zmieniać obwodu koła ( ten sam prędkościomierz do wersji SM i Enduro ) w huśkach nie można, zmieniasz koła na małe stać cię, to kup se drugie zegary 800 pln

Można zmienić, ale problem chyba leży gdzie indziej (oczywiście ja nie wiem gdzie)

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

17

Rozumiem że pisałeś że można zmienić w KTM a już się ucieszyłem że może wiesz coś nt husiek

Też mi się wydaje że to nie wina zmian obwodu koła w zegarach

Tak se jeszcze myślę choć to też mało prawdopodobne że ma wpływ materiał z czego jest tarcza bo w miejscu mocowania do piast tarcza wave jest ameliniowa a ta zwykła przeważnie jest z żelaza a rozumiem że magnesy macie w śrubkach ale e tam głupota.....

obstawiam odległość magnesu od czujnika
to są na pewno mikro napięcia nie mierzalne w ogóle więc zmiany tych napięć powodują głupoty procka. Pewnie może mieć znaczenie też np grubość obudowy czujnika którą to zmieniliście
Ktoś to kiedyś policzył pieniądze wziął i działało a tak nie działa, dobrze chociaż że raczej ta zmiana zegarów nie zjara.

jak miałem za słaby magnes to pokazywało mi do 25 km/h

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

18

ja zakladam wavy dzisiaj ale 310ke i tez dam znac co i jak

19

@751abb - w Huskach możesz zmienić obwód koła,jeśli mówimy o zegarach Domino ;)

[url]http://www.thumpertalk.com/topic/274432-te610-speedo-setup/[/url]

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...

20 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2013-04-19 15:05:21)

RADZIOL napisał/a:

Daj znać czy nie będzie jaj, jaką tarczę zakładasz (nr kat.)?

21

W czujnikach prędkości nie ma żadnych cewek. jest wykorzystywany hallotron a najczęściej zwykła chamska zwora. W husce podłączyłem zwykły czujnik rowerowy ze zworą i śmiga elegancko (oryginał oczywiście gdzieś zgubiłem) :)

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

22

RADZIOL napisał/a:

Daj daj koniecznie, podejrzewam że grubośc jest taka sama jak naszej, możesz napotkac ten problem.

Odnośnie śrub i Twojego pomysłu piłowania łebków - ja bym tego nie robił, nie ma co ich osłabiac (w końcu to hamulec) poza tym przez omyłkę za dużo szlifniesz i za chwilę może byc kłopot aby złapac ją kluczem.

SMCR AKR

23

ponowie potwierdzam po zalozeniu 310 wavy disc wszystko smiga pieknie..... nic nie dotyka i nic nie ociera :)

24 Ostatnio edytowany przez kwkm (2013-04-29 22:04:45)

Cholera, to tylko my tak wdupiliśmy :[  RADZIOL możesz obadac jaką masz odległośc między czujnikiem a pierwszą lepszą śrubką (łebkiem) mocującą tarczę ?

Ta wave 310mm musi byc albo cieńsza albo jakimś cudem frez otworów na śruby ma głębiej wyżłobiony - dedukuję, no już głupi jestem.

SMCR AKR

25 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2013-04-30 09:45:15)

kwkm napisał/a:

albo jakimś cudem frez otworów na śruby ma głębiej wyżłobiony

Tak też może być.

kwkm napisał/a:

możesz obadac jaką masz odległośc między czujnikiem a pierwszą lepszą śrubką (łebkiem) mocującą tarczę

RADZIOL jak możesz to zmierz dokładnie tą odległość, bo ja już dostaje szału - wczoraj odpalając motocykli, stałem czekając na to jak maszyna złapie odpowiednią temperaturę, prędkościomierz wskazywał 13 km/h - no k***a chyba zostałem rycerzem JEDI

P.S. Podaj proszę nr kat. tarczy 310

26

- wczoraj odpalając motocykli, stałem czekając na to jak maszyna złapie odpowiednią temperaturę, prędkościomierz wskazywał 13 km/h - no k***a chyba zostałem rycerzem JEDI
Hahahahag : D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

27 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2013-04-30 09:46:07)

cross ja wcześniej też się śmiałem ale teraz to już jakaś paranoja. Najlepsze jest to jak na włączonym zapłonie prowadzę motocykli i obserwuję prędkościomierz - k***a 115 km/h - wygląda na to że dość szybko chodzę...

28

PRELUDE jakiś progres u Ciebie z tematem ?

SMCR AKR

29

kwkm napisał/a:

PRELUDE jakiś progres u Ciebie z tematem ?

No cóż, nic nie ruszone - udało mi się jednak uwiecznić fantastyczny efekt wskazania prędkości podczas postoju:

http://images38.fotosik.pl/2049/807cf32859744727.jpg

RADZIOL czy po założeniu tarczy 310mm prędkościomierz ma prawidłowe wskazania???

30

Jeśli wskazuje prędkośc na postoju, to myślę że czujniki sa uszkodzone przez zabieg frezowania.

SMCR AKR