Odp: Co na początek dla kobiety [niekończąca się opowieść]
to jakaś dyskryminacja;P. A co z KaTeM w 250tce? W dobie 'kryzysu" trzeba wspierać europejskie marki:)
gas gas txt 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co na początek dla kobiety [niekończąca się opowieść]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to jakaś dyskryminacja;P. A co z KaTeM w 250tce? W dobie 'kryzysu" trzeba wspierać europejskie marki:)
Może na 1-2 sezony coś takiego :
[url]http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-250-klx-exc-wr-rejestracja-M3391951.html[/url]
..a później przesiąść się na coś ewidentnie pod siebie ?
rubin napisał/a:Maksymalnie 20k, tylko nie wiem czy jest sens w kupowaniu sprzetu prosto z salonu. Wiecej obaw niz przyjemnosci.
dodatkowo jeżeli to pierwszy sprzęt to jeszcze nie wiesz do końca czym chcesz latać. Może po jednym sezonie przesiądziesz się na plastik albo coś.
Mam dokładnie takie samo zdanie :D Z motocyklem nie bierzemy ślubu i w każdej chwili możemy go sprzedać. Jeśli tylko nie spełni pokładanych w nim oczekiwań. Jest to ważna decyzja ale... nie najważniejsza w naszym życiu.
Pierwszy nasz motocykl nie zawsze jest motocyklem trafionym. Pamiętaj o zasadzie... im tańszy motocykl - tym łatwiej go sprzedać. Jesteś niska i to będzie głównym wyznacznikiem tego na czym będziesz latać.
Z mojej strony oferuję do testu Yamahe DT 125 z tym że na dużych kołach ale w wersji obniżone zawieszenie (po niskiej bratowej) ;)
Pamiętaj też o najważniejszym. Motocykle SM są wręcz stworzone do nauki przewracania się, czego byś na nim nie zrobiła... praktycznie nie zostają na nich ślady upadku.
Tak więc i nowy motocykl nie ucierpi tak jak myślisz ;)
To jest naprawdę bardzo fajny sprzęcik, solidnie wykonany, fajnie wygląda i rewelacyjny na pierwszy motocykl.
[url]http://honda.pl/pl/motocykle/pl/modele/adventure/crf250l.html[/url]
Zrobisz do SuperMocarza duże oczy, rozbroisz go uśmiechem, a zapewniam Cię... nawet jestem pewien, że dostaniesz od niego całkiem fajny rabacik :D
No i na czym w końcu stanęło?
Bo ja właśnie również poszukuję moto i to będzie pierwsze SM.
Wiem że wszyscy polecają DRZ, a co z CRF250 i WR250?
Ja brałbym wr250, DRZ jest przereklamowana :)
Jeszcze jest cos takiego jak klasa 125 ccm
aż quwa musiałem się zacytować, to pierwsze w ogóle moto?
Nie jestem absolutnie specem. Ale w zeszlym roku mialem okazje pojezdzic troche kawasaki klx 250. Wydaje mi sie ze w sam raz dla niezbyt silnej i ciezkiej osoby. Nie wiem jak ze wzrostem, ja jestem wysoki wiec nie zwracalem na to uwagi.
jesienia mialem okazje chwile polatac dr350 - lagi wpuszczone bo dosiada jej kobieta niecale 160cm wzrostu. moca nie szokuje ale fajnie lata sie - jak na rowerze.
Uniwersalnie : Ja bym stawiał na WR250X (lekkie, dynamiczne, fajny design) lub DRZ 400 (subiektywnie cięższe ale da radę, nie wysilone 400 -wiec szybko się nie znudzi, ultra-bezawaryjne).
Reszta to szukanie między 125ccm w 2T lub 4T
DR 350 - na ogół trzeba przy nich coś porobić ze względu na wiek tych motek (garaż mile widziany) , z ceną ok.5-6k to już lepiej dołożyć i kupić DRZ400 (lejesz i jedziesz)
figiel napisał/a:Jeszcze jest cos takiego jak klasa 125 ccm
aż quwa musiałem się zacytować, to pierwsze w ogóle moto?
Nie, trzecie. Ale pierwsze SM. Jezdzilam KTM690 pare razy i raz DRZ, KTM za ciezki, drz ok ale ciezko znalezc do kupienia. Chcialabym cos na czym sie poucze terenu troche i coś co nie bedzie ciezko podniesc. Juz mialam lot na Bemowie na bandzie, dosc spektakularny przez kierownice, wiec wiem ze sie zdarza...
Na pewno chce kupic SM, teraz pytanie czego szukac. Stad moja prosba o komentarze odnosnie 250 :)
A jesli 125 to jakie?
ja na początek i naukę jazdy na SM wybrałem Huskę TE250 06r
mimo tego że latam już parę lat Speed Triple i w sumie mógłbym celować w większą pojemność,to jednak na początek wybrałem 250 w 4t i jestem zadowolony
na większą pojemność przyjdzie czas
pozdr
trzeci motocykl? na czym wcześniej śmigałaś i przez ile km około? skoro terenu chcesz się nauczyć to po co sm, na dużych kołach też da radę na ulicy a będzie ci łatwiej w terenie
Ile koleżanko masz wzrostu i masy mięśniowej? :)
Może coś podpowiem jako koleżanka co miała okazję podnosić z gleby parę sprzętów.
Ja polecam exc 125 2t na początku bardzo fajne ale po miesiącu zaczyna brakować mocy, ale moto bardzo lekkie ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Co na początek dla kobiety [niekończąca się opowieść]
Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 77 zapytań