1

Temat: Magnes do Sigma Sport Husqvarna

Zmieniłem tarczę hamulcową w mojej husce na motomaster 320 i niestety stary magnes z tarczy enduro jest za duży i nie wchodzi w nową tarcze.
Czy ktoś coś wie, gdzie można kupić, jaki patent zastosować ?

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

2

Odp: Magnes do Sigma Sport Husqvarna

pokaż zdjęcie starego magnesu??

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

3 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-04-11 15:12:14)

zdjęcie będę mógł wrzucić dopiero na weekend majowy, wtedy będę miał do tego dostęp.
Magnes jest w formie cyliderka, który wkłada się w tarczę i zapina pierścieniem segera z drugiej strony.
Element 1
https://lh6.googleusercontent.com/-_LPmnHJXPqY/UWaqsflK3zI/AAAAAAAAAa4/L5KTvieHBlE/s737/2013-04-11_142025.jpg

No i jak będę miał już nowy magnes, to w którą dziurę mam pakować ;) ??
https://lh3.googleusercontent.com/-ZdLvbBPxsnU/UWapz29NkoI/AAAAAAAAAaw/uo9mKG3fao8/s640/3084286285.jpg

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

4

pytam - bo własnie zakładam licznik sigmy - ale rowerowy - i nie starcza mi kabla do podporowadzenia do tarczy. Magnes mam w formie walca na szprychę - i muszę z niego zrezygnować. zamiast tego do rantu felgi przykleję magnes płaski. Powinno zadziałać...

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

5

Chyba mamy taki sam licznik brzoza. Też musiałem zastąpić ten zakładany na szpryche zwyczajnym płaskim i działało jak trzeba, tylko trzeba dobrze ustawić średnice kół na liczniku

READY TO >> TERROR

6

Olaff napisał/a:

Chyba mamy taki sam licznik brzoza. Też musiałem zastąpić ten zakładany na szpryche zwyczajnym płaskim i działało jak trzeba, tylko trzeba dobrze ustawić średnice kół na liczniku

To w takim razie, gdzie ten płaski  można dostać ??

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

7

Trailtech ma magnesy w ofercie, na zapinkę, na nakrętkę, jako śrubka do tarczy, chyba ze 4 albo 5 rodzajów.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

8

ja bedac w podobnej sytuacji rozpieprzylem stary telefon nokii, w glosniku jest malutki magnesik -  5mm srednicy, ktory pasuje idealnie w glowke sruby do przykrecania tarczy hamulcowej. u mnie hula bez zastrzezen

drz400e/sm

9

SuperMocarz napisał/a:

pytam - bo własnie zakładam licznik sigmy - ale rowerowy - i nie starcza mi kabla do podporowadzenia do tarczy. Magnes mam w formie walca na szprychę - i muszę z niego zrezygnować. zamiast tego do rantu felgi przykleję magnes płaski. Powinno zadziałać...

moze ci nie zadzialac, bo odbiornik sigma ma slaby zasieg, tzn magnesik musi byc bardzo blisko odbiornika - kwestia mmetrow nie cmetrow. tez mam rowerowa sigme

drz400e/sm

10 Ostatnio edytowany przez SnowMoto (2013-04-11 20:37:37)

SuperMocarz napisał/a:

Przedłużałem za pomocą przewodu od słuchawek (kupione w kiosku za 3 plny). Działało- pamiętasz zieloną kawę? TAm była sigma, a magnes na tylnym kole- kawałek szprychy wygięty i wsadzony pod śrubę zębatki, a magnes na wahaczu.