1 Ostatnio edytowany przez kakarotto (2013-04-10 15:41:35)

Temat: złożenie wału ktory jest w proszku...+ ew wymiary wału te610

Po zatarciu korbowodu dalem go do auto szlifu w ktorym mi go na prasie rozlozyli, ale od razu mnie uprzedzili, ze go nie zloza bo nie maja sprzetu. Korbowod (własciwy, bo inny wczesniej został mi wysłany, zgadnijcie od kogo:P) po dluuugim czasie juz przyszedl.
No i dzis ide u mnie w Olsztynie do innego zakladu (Snarski) i na dzien dobry slysze, ze niech ten co rozlozyl to go teraz zlozy i ze on sie tego nie podejmie i nie da rady bo nie wie jak gleboko wcisnac czop... I teraz ja nie wiem czy to jest polityka typu pana Woryny, ze jak tuleja byla wczesniej robiona gdzie indziej to u niego robota +100zł, czy rzeczywiscie juz mi go nie zloza.

Może ktoś juz składał gdzies taki wał rozłozony? Woryna niestety juz chyba nie pracuje bo co miesiac pisze ze nie przyjmuje zlecen :/

A moze ktoś ma na wierzchu wał od husqvarny 610 te 2000r, albo 570 (od 570 wlasnie mam korbe, taka sama jest) i byłby tak dobry i zmierzył :D
pzdr

2

Odp: złożenie wału ktory jest w proszku...+ ew wymiary wału te610

Jedź z serwisówką do Wojciechowicza i powinni Ci złożyć. Ja korbę przebijałem u niego, znajomi też i na razie zawsze wszystko ok :)

3

W serwisówce masz podany luz jaki powinien mieć korbowód na wale 0,5-0,7mm
A później w zależności od szerokości przeciwwag na wale dobierasz grubość uszczelki pod kartery.
Uszczelki pod kartery masz w wymiarach od 0,3-1mm

Polecam zajrzeć do manuala.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

hacker33 napisał/a:

W serwisówce masz podany luz jaki powinien mieć korbowód na wale 0,5-0,7mm

Z serwisowki husqvarny te wymiary? czy takie ogolne podales?
W serwisowce jest napisane zeby uzyć takie jakiejs płyty dystansowej i  przed wprasowaniem wsunac ja miedzy polowki wału, ale nie podają jej wymiarów.

5

Wszystko jest w manualu.
Jak prasować wał jak wymiarować itd.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

Ok, wszystko znalazlem w serwisowce, co prawda od innego modelu, ale powinno podejsc. Podrzuce potem do Wojciechowicza ktm.
Dzienx, temat do zamkniecia.