16

Odp: Temperatura Wody

Dzinkss napisał/a:

A gdzie go zlokalizować?
Trochę sie podepne, u mnie po rozgrzaniu moto nawet jak chwile postoje to wywala mi przelewem płyn, w ciepłe dni dość szybko mi sie włącza wentylator, jedne światła ok na następnych juz wali przelewem na wydech i jestem ugotowany. Oczywiście nadmiaru płynu przy zalewaniu chłodnic juz nie ma bo wywali go przy pierwszym odpaleniu. Ostatnio nawet przy 0*C rozgrzewałem do spuszczenia oleju to silnik jeszcze zimny, a przelewem juz leci. Może to mieć jakiś związek z w/w termostatem?

jakie masz węże? Silikonowe, czy gumowe? U mnie silikonowe nie chciały się rozszerzać przy wzroście temperatury i też wywalało przelewem. Termostat miałem zdemontowany. Ile lejesz płynu? Tyle, żeby płytki były zanurzone, czy opór chłodnica?

rmz 250
gas gas txt 250

17

dzinkss - jak bedziemy latac to podmienimy sie korkami i zobaczymy czy dalej u Ciebie bedzie to samo

525 EXC

18 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2013-04-10 10:58:30)

Łukasz125 napisał/a:

A odpowietrzasz układ?? i po co wymieniać płyn co 10-12mth??

Ja w exc 125 2t też miałem termostat.

Po to żeby mieć dobry dostęp do zaworów to muszę wywalac chłodnice dlatego.
Metys węże mam gumowe, płynu leje opór żeby dobrze odpowietrzyc ale tak jak pisałem wcześniej nadmiar wywala mi praktycznie odrazu i płynu zostaje troszkę nad płatkami
PS Metys Pw

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

19

Dzinkss napisał/a:

płynu leje opór żeby dobrze odpowietrzyc ale tak jak pisałem wcześniej nadmiar wywala mi praktycznie odrazu i płynu zostaje troszkę nad płatkami

dokładnie tyle płynu ma być:). Wszystko gra z twoją maszyną:)

rmz 250
gas gas txt 250