1 Ostatnio edytowany przez wojtecki (2013-04-02 19:57:37)

Temat: crf 450r - hamulce

Może wybiegam nieco w przyszłość ale wiem, że jeśli wszystko potoczy się tak jak powinno to będę potrzebował jakieś sensowne heble. Jest założona tarcza taka jak na zdjęciu niżej. Zacisk oryginalny, pompa też. Stawiam, że jest to tzw. ch***ia i nie będzie to na drodze dobrze działać. Nie wiem czy ta tarcza jest coś warta. Podpowiedzcie coś abym w miarę normalnym kosztem doprowadził to do stanu używalności. Czyli co by tam najlepiej wpakować ?

https://lh5.googleusercontent.com/-iscYljXN7rk/UVsbdocvLFI/AAAAAAAAA9M/gnNmSBhT8NE/s640/148099_412200635515543_1093917421_n.jpg

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???

2

Odp: crf 450r - hamulce

Fajnie jakbyś jeszcze wrzucił to zdjęcie :P

READY TO >> TERROR

3

sory, już jest ;)

4

jakbyś sprzedawał pompę z tej crfy (o ile jest w ludzkim stanie) to daj znać.

5

wojtecki napisał/a:

Podpowiedzcie coś abym w miarę normalnym kosztem doprowadził to do stanu używalności. Czyli co by tam najlepiej wpakować ?

Skoro mowisz o "normalnym koszcie" to zakładam, że będziesz szukał używanego zacisku i pompy. Niedużym kosztem mozna pobawić się w zacisk od Duka. Jednak tu potrzebna zapewne będzie "godzinka" w garazu i dystansowanie tarczy tak, aby rzeczony zacisk wszedl. Nieco wiekszym kosztem, ale za to bez zabawy z dystansami, zacisk Motomastera plus Twoja seryjna pompa.
Tarcza wyglada ze jest 320 i calkiem solidna.
Pogdybac mozna, ale na miasto nie musi byc zle z tarcza 320 i Twoim heblem. Jak nie planujesz wizyt na torze to zmieniłbym płyn, dał klocki z serii wyczynowych i latał.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

6

Spoko, jak ją odgruzuje i przetestuje to dam znać co i jak.
Crazy - czyli mówisz, że jak wstawię zacisk np 4-tłoczkowy motomastera to ta oryginalna pompa da radę to ogarnąć ?
Nie, na tor nie potrzebuje. Ma się po prostu sprawdzać w normalnym zapierdzielaniu po mieście.

7

A kto mi powie do kogo najlepiej uderzyć po rzeczy z motomastera ? Moto-biker się widzę wycofał z ich produktów. Olek nie ma.
Allegro z używek zero :/

8

mam zacisk goldspeed=motomaster  z seryjna pompa i daje rade  dzinkss ma tylko wieksza tarcze a zacisk i pompe ori  i  tez jest ok. do miasta starcza spokojnie.  Pojezdzij na tym co masz, oceniesz, jak bedzie dla ciebie za slabo, wrzucisz zacisk i bedzie git. A poki co to tak jak crazy napisal: klocki, swierzy plyn, ewentualnie przewod w oplocie i juz.

525 EXC

9

Tak. Tylko, że prawie na pewno będę musiał kupić zestawy naprawcze i pompy i zacisku. To jest około 300zł. Po prostu nie wiem czy jest sens. Ale skoro mówicie,że daje to radę to się zastanowię faktycznie.

10 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2013-04-03 19:55:08)

hmm przynajmniej jak naprawisz pompe i zacisk to przy pozniejszej ewentualnej zmianie beda stanowily jakas wartosc do odsprzedania

525 EXC

11

Jak nie masz zamiaru latać na torze to nie ma się co pchać w koszty, do jazdy po mieście ori zacisk + tarcza 320 jest git. Reszta to wydatek minimum 1000. Pompa plus dedykowany do modelu zacisk, lub pompa plus zacisk brembo oraz rzeźba adaptera.

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

12

fajnie jak by wypowiedział się ktoś kto jeździł crfą:). W kacie faktycznie seryjna pompa, zacisk + porządna tarcza robią robotę.
Jak jest w japonii, tego nie wiem. Stalowy oplot i dobry płyt to totalne minimum

rmz 250
gas gas txt 250

13

w xr650r mam pompe od crf i seryjny zacisk od xr (2 tloczkowy) na tarczy 320. komplet daje rade na miasto. do najblizszego toru mam 300km to nie testowalem. masa xr o 20kilo wieksza od crf.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

14 Ostatnio edytowany przez SFMario (2013-04-03 22:03:51)

Ja mialem w xr600 ori zacisk ktory jest prawie taki sam jak w crf, pompe z dr 350 i tarcze 297mm dobre klocki i hamowalo zajebiscie.
Pojezdzij ocen a dopiero pozniej rozkminiaj.
Jak masz ztrolowana pompe to mam do sprzedania z dr350 z wlacznikiem stopu i sruba  za 70 + wysylka.

Zacisk tez sie da uratowac bez wymiany gumek.

jol

15

ja próbowałem w pucharze latać na seryjnej pompie i zacisku (tarcza 320) crf450 02, nie dawało rady, zmieniłem samą pompę na brembo rcs 16/18 i też nie dawało rady, zacisk to podstawa ale bez dobrej pompy wg. mnie nie da rady

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl