1

Temat: Nowy Motocykl.

Witam was bardzo serdecznie mam pewny dylemat. Podróżuję już po forum dłuższy czas ale wkońcu pojawił się pomysł zarejestrować i napisać ten temat. Mam mały dylemat, poszukuję typowo wyczynowego motocykla ( wr,exc)
Rozważam 4 motocykle
- Ktm exc 450
- Yamaha Wr 450
- Husqvarna te/sm 450
- Honda crf 450 r (jakbym wyrwał zarejestrowaną wersję.)

Do wyczyna przekonałem się po wieloktornych jazdach full crossami a do kupna przekonali mnieJaca i dukesebo którzy powiedzieli że koszty wyczyna nie są aż takie straszne ( oczywiście wiem że jednak i małe nie są.)
Dodam że z motocyklami jestem już oswojony miałem okazję jeździć na yz 450f.
Posiadałem w swoim życiu już kilka motocykli nie słabych doświadczenie mam.
Pytanie jakie są koszty utrzymania takich motocykli, które mają plusy minusy mam nadzieję że coś mi doradzicie.
Do wydania mam jakieś ciężko zarobionych +/- 15 tys zł których wolałbym nie wyrzucić w błoto. Nie wliczam tutaj kosztu przerobiena na sm. Bardzo bym prosił na opinie ich użytkowników. Pozdrawiam

2

Odp: Nowy Motocykl.

Wszystkie co podałeś oprócz CRF R to hard enduraki, CRF to full cross tak jak Twoja była YZF. Czyli długa jedynka, + trochę częstsza wymiana oleju + regulacja zaworów. Ogólnie rzecz biorąc wszystkie maszyny są dobre. Części są, więc bierz to co bliżej / co się bardziej podoba :).

Pozdro, Wesołych Wszystkim!

3 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2013-03-31 13:13:29)

Odp: Nowy Motocykl.

Ostatnio WR robia furore na forum, ja bym obstawał przy KTM (bo sam mam) , chociaz tak jak zabro mowi sprzety tej samej klasy , koszty utrzymania i osiagi bede mniej wiecej takie same wiec co Ci sie trafi w lepszym stanie to bierz.

525 EXC