Temat: Co na poczatek?
Hej. Do czasu kiedy zakupie swoj pierwszy motocykl za wlasna kase zostalo jeszcze kilka miesiecy. Mimo to postanowilem napisac juz teraz ten temat by swoje poszukiwania ograniczyc do kilku modeli. Niestety moja wiedza o motocyklach SM jest mala, wczesniej sie nimi nie interesowalem, jednak teraz wiem, ze to supermoto zakupie na pierwszy motocykl. Na jednosladach jezdze od kiedy pamietam. Jezdzilem na motocyklach o roznej mocy, jednak na enduro tylko ujezdzalem DT 125. Chcialbym abyscie polecili mi jakies ciekawe modele. Motocykla chcialbym uzywac do wszystkiego, a gdy tylko zobaczylem do czego zdolne jest sm to sie zakochalem. Chcialbym kupic cos co cieszy sie pozytywna opinia, nie jest strasznie awaryjne. Nie sadzilem, ze tego typu motocyklem mozna wybrac sie w dalsze trasy, do czasu jak obejrzalem film z forumowej wyprawy nad morze. Nie wiem jaka moc bylaby wystarczajaca. Nie chcialbym miec klopotow z wyprzedzaniem samochodow. Nie wymagam olbrzymiej predkosci, bo dla mnie 150km/h jest wystarczajaca. Obejrzalem sporo filmikow z supermoto i zapamietalem kilka modeli - ktm lc4, wr 426 i drz 400. Podoba mi sie KTM, jednak nie wiem ile wynosi serwisowanie motocykla. Chcialbym tez, by byl to motocykl z 20xx roku. Po maturze wyjezdzam za granice do pracy i w okresie wakacji chce zakupic motocykl. Rozgladalem sie po serwisach aukcyjnych i tancze sm kosztuja 10-13tys. Ja szukam w miare taniego(nie jak najtanszego), ale dobrego motocykla ktory bylby prewna jednostka. Mam nadzieje, ze na podstawie tych informacji uda Wam sie cos polecic i mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku bede mial okazje by wybrac sie z Wami na jakas wspolna wyprawe. ;)
Pozdrawiam.