1

Temat: Koła SM XR400r 96r.

Mam zrobioną od podstaw XR400r. Używam jej jako sprzętu do zabawy w terenie i do jazdy po mieście. Chciałbym się dowiedzieć jakie są koszta kół SM. Z racji tego, że ciężko dostać piasty do XR używane wiecie może od jakiego moto można takowe przytulić? 17" czy 18"? Jakie tarcze? I co z adapterami do zacisków i koszta wszystkich potrzebnych części (obrecze, szprychy, piasty, tarcze, adaptery, opony,..)

2

Odp: Koła SM XR400r 96r.

[url]http://tablica.pl/oferta/kola-supermoto-honda-xr-400r-crm-250r-CID5-ID1nWlZ.html#9c8333577e;r:;s:[/url]

prosto z xr 400 cały komplet ;)

KTM LC4 SM/Enduro

3

fajna opcja, tylko troche daleko. Ja woj. łódzkie

4

Powiem tak, że kolega wyżej dał Ci komplet więc wysyłką bierzesz i tyle. A jak chcesz osobiście to odwiedzaj co chwile portale Alledrogo itp. i szukaj czy nie ma kół Ciebie.

Pisałeś też o tym że piast nie ma gdzie kupić, nie wiem czy nie taniej było by Ci całe koła oryginalne kupić, następnie obręcze i wysłać wszystko do p.Pawła Króla który Ci dorobi szprychy do nowych obręczy i zaplecze to i wycentruje. Mi za owy zabieg "krzyknął" 250zł. Co prawda do innego motoru i tylko tylnie koło mu wysłałem :)) Ale chłopaki na forum tego pana polecają i tam koło pojechało kurierem.

Ps. Przywitalnia też czeka, bo założyłeś od razu temat, bez przedstawienia się :))

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

5

Ja kupiłbym piasty na ebay.com a obręcze tutaj, czasami trafiają się okazje.
Generalnie to większość piast da się podpasować do XRki, tylko pytanie jakim kosztem,
najlepiej byłoby znaleźć takie pod ośkę 17mm i 36 szprych, wtedy dopasowanie piasty
to tylko kwestia dotoczenia odpowiednich dystansów i doboru szprych.

6

Ja będę miał niedługo do sprzedania kółka do XR, po odnowieniu, tzn proszkowo malowane piasty na czerwono + wymiana szprych i takie tam.