1

Temat: Nicasil - gdzie?

Jest ktoś tutaj oblatany w sprawach nikasilu w naszym kraju?
Komu oddać cylinder aby był zrobiony dobrze?

W necie wyszukałem takie polecane firmy:

1) motox - podobno dobry angielski nicasil
2) motozona/olek motocykle - podobno czeski i włoski
3) ktm kraków - też podobno dobry - robiony w Anglii
4) rabittsport - Holandia

Miał ktoś do czynienia z którąkolwiek w/w firmą?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

2

Odp: Nicasil - gdzie?

[url]http://www.langcourt.com[/url]/

i can do this .. here, hold my beer

3

hacker33 napisał/a:

Jest ktoś tutaj oblatany w sprawach nikasilu w naszym kraju?
Komu oddać cylinder aby był zrobiony dobrze?

W necie wyszukałem takie polecane firmy:

1) motox - podobno dobry angielski nicasil
2) motozona/olek motocykle - podobno czeski i włoski
3) ktm kraków - też podobno dobry - robiony w Anglii
4) rabittsport - Holandia

Miał ktoś do czynienia z którąkolwiek w/w firmą?

MOTOZONA -stanowczo odracam strasznie nie słowni ludzie miałem niestety z nimi do czynienia :mad:

Husaberg FS650 > Husaberg FS570 :D > KTM 950SM

4

Odradzam też panów z Wrocka, robili kumplowi nikasil do sx 125, zrobili po 3-4 tyg, kumpel założył moto pochodziło z 15 min, coś strzeliło, i nikasil z powrotem do regeneracji, potem to cylinder u nich leżał ponad 2 miechy, a skończyło się tuleją

5

miałem nikasyl robiony w 2008 roku w ktm 520 exc z 2000 roku u rabittsport mieszczącego się w Gdańsku-Maćkach blisko toru motocrossowego. Byłem zadowolony z kontaktu roboty, ceny i terminu - pozdrawiam

6

mrowka napisał/a:

miałem nikasyl robiony w 2008 roku w ktm 520 exc z 2000 roku u rabittsport mieszczącego się w Gdańsku-Maćkach blisko toru motocrossowego. Byłem zadowolony z kontaktu roboty, ceny i terminu - pozdrawiam

Już napisałem do nich bo wydali mi się najpewniejsi.
Pytanie jaka będzie cena...teraz euro takie drogie;/

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

jesli jestes zainteresowany nicasilem daj znac
moge wykonac w belgii lub czechach  oba zrodla sprawdzone profesjonalne i bezproblemowe

wiecej info telefonicznie 513 097 398

Serwis motocykli oraz części motocross enduro supermoto KTM HONDA YAMAHA HUSABERG KAWASAKI SUZUKI HUSQVARNA
specjalizacja motocykle  KTM  oraz serwis zawieszeń White Power remonty silników naprawy głowic
http://forum.motox.com.pl/viewtopic.php?f=34&t=8995 moj opis KTM 525/450/520/400 SX EXC
Dąbrowa Górnicza 513 097 398  ktmserwis@wp.pl

8

podepnę się pod temat ,gdzie dać do zrobienia nicasil,czytałem trochę o czeskim nikasilu i różne opinie jedni chwalą inni gnoją.Większość poleca angielski nicasil czy jest on lepszy od czeskiego?Macie z tym jakieś doświadczenia?

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

9

W Czechach to zależy w którym zakładzie robią . No i ja mam problem  macie jakieś namiary na dobry nicasil ?

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

10

Dobrze robią w USA ale nie wiem czy ktoś będzie chciał tam wysyłać.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

11 Ostatnio edytowany przez sabek_d (2013-03-23 11:03:45)

[url]http://www.nicasil.com/index.php[/url]
Moto-Sport
25-315 KIELCE
ul: Domaszowska 58
tel. 0888010011
GG: 621030
kontakt@nicasil.pl

[url]http://www.nikasil.dk/[/url]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=Zv4XEgTulF8[/url]
jak chcesz mogę zasięgnąć info tylko co chcesz wiedzieć ( szef jest duńczykiem, poza tym w Danii nawet babcia klozetowa zna angielski)
cena za twój cylek 2400 koron czyli jakieś 1344 zeta

SM570R była a teraz???

12

ja bym się nie bawił w nicasil,naczytałem się już różnych opinii jedni chwalą inni klną sam już raz się przejechałeś na regeneracji teraz jak znowu zrobisz to cena za podwójną robotę równa się już nowy cycek.Już lepiej tuleję załóż ludzie jeżdżą i nie narzekają a z czasem uskładasz papu i kupisz nówkę.Ja do siebie (520 exc) w ogule bym się nie zastanawiał zrobienie nicasilu ok 1300 plus tłok ok 500 tj.1800 a nówka cycek plus tłok w ktm-ie po rabatach ok2100 i wszystko oryginał cena bez rabatów 2520 ale chętnie udzielają rabatów bez większych znajomości

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

13 Ostatnio edytowany przez Maniek (2013-03-23 14:39:25)

Dużo rozmyślałem na temat nicasilu czy tulei , na czytałem się wiele przeróżnych opinii w internecie i przy nie których ręce opadają, ale dziękować za info. I raczej właśnie skuszę się na tuleje i zobaczmy z biegiem kilometrów co będzie się działo :) . Regeneracja to kosztowny interes, a nie zawsze w 100% pewny więc lepiej dozbierać z biegiem czasu na oryginał jeżdżąc na żeliwie , właśnie tak jak polecacie.

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

14

a motox to nie ogarnia przypadkiem tego przez sanchez-a ktm??? pogadaj z delta bo on tam robił zawieche więc może coś wie..? z resztą sanchez to stary kt-emiarz więc i tak warto by było przedzwonić..

Zajechałem R1 i poszła do żyda :)  hajs rozjebałem więc od nowa zbieram na coś co ma dwa kółka .. :)