Temat: Yamaha WR 450 F
Witam kolegów
pytanie jakie mogą być koszty przeróbki WR 450 F na supermoto i czy jest to możliwe?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha WR 450 F
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam kolegów
pytanie jakie mogą być koszty przeróbki WR 450 F na supermoto i czy jest to możliwe?
Wersja uboga - same koła (chu*owe) - ok. 1500 zł.
Wersja "na bogato" (Dobre koła, tarcza 320, zacisk min. 4 tłoczki, pompa radialna) - od ok. 3500 (używka) do nawet 7000 zł. (nówki)
Tak.
Witam kolegów
Wydaje mi się, że w Twoim przypadku to niemożliwe...
ps. Jak masz dać radę z przeróbką jeśli musisz pisać post a masz kopalnię wiedzy pod ręką...
Witam.
koledzy nie mieszkam w Polsce a tu gdzie jestem czyli na rynku amerykańskim
ostatnio krucho z supermoto nie wszystkie modele są dostępne :(
przykładowa strona dealera :
[url]http://www.honda-sm.com/new_vehicle_list.asp?Category=1&CatDesc=Motorcycles&Desc=&sid=06896173X3K10K2013J2I02I57JPMQ984R0&ModelYear=2013&Manufacturer=1&DispType=0[/url]
[url]http://www.teammcc.com/new_vehicle_list.asp?Category=1&CatDesc=Motorcycles&Desc=&sid=02072565X3K10K2013J8I15I42JAMQ1932R0&ModelYear=2012&Manufacturer=10&DispType=0[/url]
dlatego może dowiem się od was co warto kupić np . do przeróbki albo z dostępnych modeli w usa
kolego Maciek525 może mosz jakiś ciekawy link do tego KTM EXC 500 w wersji SM
Ahahahah normalnie padlem. Na rynku amerykanskim krucho z supermoto? Z motongami, czesciami i innymi SM gratami ?
Chyba sie z kims na glowy pozamieniales. USA to potezny rynek. NIE WIERZE ze nie ma gratow, motocykli i calej reszty do SM.
Za 2,5 k bandziorow(na czesci) masz SM pelna geba. nie wazne czy to honda, suzuka, yamaha, czy ktm.
Przepros, wyjdz i wymysl sobie SM kare
Jak mówisz, że tam mało sprzętu jest, to przyjedź do Polski z powrotem :)
spoko SM kare.....
podałem kilka linków do dealerów sam zobacz co mają
a może ty masz jakieś ciekawe linki to poproszę
części i graty oczywiście pod dostatkiem
ale w nowych supermoto nie ma w czym wybierać
może czekają do wiosny :)
tak myślałem właśnie żeby coś ściągnąć :)
zobacz na stronie KTM jakie modele są na Polskę a jakie na rynek USA
myślałem też o SMC 690 ale chyba z polski ściągnę :)
Fabrycznych SM nigdzie nie ma zbyt dużo. Poszukaj w Husqvarnie, Husabergu I KTM'ie. Nie kojarzę, żeby jakaś inna marka fabrycznie wypuszczała supermoto. A druga sprawa, to nie wiem jak w JU ES EJ wygląda dostępność tych marek.
[url]http://www.teammcc.com/new_vehicle_detail.asp?sid=02072565X3K10K2013J8I15I42JAMQ1932R0&veh=298242&CatDesc=Motorcycles&ModelYear=2012[/url]
chyba jedyna dostępna Husqvarna w wersji SM którą prawie kupiłem ale dowiedziałem się że ma silnik od Kymco
i dałem sobie spokój
mówimy o motocyklach nowych czy używkach?
dealer daje nawet dobrą cenę na ten motorek
do tej pory katowałem wr 450 dlatego myślałem o przeróbce :)
ale co fabryczne to fabryczne
tak chodzi o nowe motocykle
Co do Husqi to Maniek ma chyba najwięcej do powiedzenia, bo katuje smr450r w MP i jak widać daje radę. Nie wiem, czy ten silnik to Kymco czy co, ale wiem, że HVA by shitu żadnego nie wsadziła.
w smr450r siedzi silnik Husqvarny
obserwując markę poprzednie modele były o wiele lepsze
a teraz Kymko .............
przeliczając koszty zakupu nowego motoru i przeróbkę najlepiej mi wychodzi Yamaha WR450f
od dealera z 2012 za około 6000usd + graty za jakieś 2000usd
Ogolnie motocykl fajny jako seryjne sm ale do wyscigow przerabiaja z TC449 bo jest mocniejsze. Nie slyszalem zlego slowa o tych silnikach. A czy produkuje to kymco czy husqvarna czy bmw to jeden chu.... Moim zdaniem. Patrzcie co jest w autach jest jakas baza i wiele marek na niej buduje swoje modele np. Ostatnio mercedes zbudowal citana na bazie kangoo :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha WR 450 F
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 73 zapytań