Temat: Elektryka te450 2006r
Witam. Wiosna powoli juz za oknem, a ja mam bajzel z elektryka w moto.
Tzn nie mam ani kierunkowskazow, ani, klaksonu, ani swiateł długich czy podświetlenia licznika.
Poprzedni wlasciciel tego nie potrzebowal i powywalał zbędne dla niego rzeczy dla zgubienia masy ?!?!?! (idiotyzm, bo to prawie nic nie waży) (po wywalane graty dostalem razem z moto)
A wiec, nie wiem czy wogole stacyjka wystepuje w tych moto, ale u mnie wystarczy wlaczyc czerwony guzyk z prawej strony kierownicy (zapłon) i juz mozna bez przeszkód uruchomic moto, wtedy automatycznie właczaja sie światła i licznik (lecz nadal nie ma zadnego podświetlenia)
Lewy panel z przełącznikami jest całkowicie odlaczony (poprostu są ucięte wszystkie przewody na pewnej długosci)
I teraz chcialbym huśke przywrocic do stanu prawie fabrycznego - czyli ma wszystko działac.
Czy posiada ktoś szczegółowy schemat elektryki? i czy by mogl powiedziec jak u niego sprawa wygląda np. ze stacyjką, z podświetleniem wyświetlacza i tym podobne rzeczy z którymi ja mam problemy..
Sam za to pewnie sie nie zabiore, lecz chcialbym jakiemus elektromechanikowi ułatwic życie zeby mi przypadkiem jeszcze wiekszego bajzlu nie narobił.