Odp: Przyszedł czas na coś wiekszego.
nie którzy tu strasznie marudzą. a to brzydkie to daleko,za krótka za długa :)
nie marudze na temat dlugosci tylko mam dosc male miejsce parkowania motocykla i musze wiedziec czy cos trzeba zmienic
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Przyszedł czas na coś wiekszego.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie którzy tu strasznie marudzą. a to brzydkie to daleko,za krótka za długa :)
nie marudze na temat dlugosci tylko mam dosc male miejsce parkowania motocykla i musze wiedziec czy cos trzeba zmienic
kurde ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak ja mam to poupychane w garażu :) najpierw wstawiam auto(galaxy)na bok dopycham drz(na stopce by się nie zmieściła) a w lukę miedzy hakiem a drzwiami na styk wpycham fajera :) i jakoś nie martwiłem się o miejsce. Problem jest kiedy większe auto potrzebne bo wszystko trzeba wystawiać :)
ja wstawiam w miejsce 3 rowerow :)
to trzeba wypieprzyć nie przydatne rzeczy(śmieci), na jesień robiłem porządki to uzbierało się dobre pół busa śmieci
Byłem oglądac tego Kata
[url]http://otomoto.pl/ktm-lc-4-640-M3400459.html[/url]
pare fotek ode mnie.
minusiki
klamka sprzegła strasznie luzna no i bardzo ciezko chodzi nie wiem czy to tak w kazdym KTM
strasznie szybko dostaje wysokiej temperatury, chyba ze az tak ma byc.
dziwny dzwiek silnika wg mnie (ale pierwszy raz słysze jak chodzi lc4 640, wiec nie wiem czy tak ma byc)
brak handbar'ów
aku do wymiany
napęd do wymiany
nie byl wymieniany olej ani filtr
Plusiki
ogolny wyglad bardzo zadbany
zdrowe oponki
dzwiek komina mi wpadł bardzo w gust
Co do ceny
Koles mowi ze cena bez zmian, ale w cenie bedzie nowy aku no i tłumaczenie, dostane gotowe papiery tylko przeglad i rejestrowac. powiem wam że koles nie owija w bawełne mówi co i jak.
Z tą temperaturą to szybko się grzeje czy szybko osiąga temperaturę pracy ?
Jak to drugie to raczej normalne w singlach każdy w miarę szybko się rozgrzewa.
on chwile pochodzil a waliła od niego ciepłem że hoho,
Matysek moglbys mi nagrac prace Twojego silnika ?
Nagrania nic Ci nie dadzą, musisz sobie posłuchać jakiejś innej sztuki dla porównania, co do temperatury to po 1min nawet na jałowym kolanko potrafi skwierczeć jak na ruszcie kebabowym, a po zgaszeniu słuchać nawet charakterystyczne cykanie stygnącego metalu. Klocki z tyłu wymieniane, bo za grube, szukaj nowych uszczelek / silikonu. Zaworek bypass (chyba tak się nazywa ten cwaniak od oleju przez który zaciera się wał) jest ewidentnie otwierany, to dobry znak że ktoś się tym zainteresował. Moto ma zdjęte EPC?
co do temperatury i dzwieku jest dokładnie tak jak mowisz :D
jakie sa koszta:
Silikonu/uszczelek
Jaki napęd i jaki jest jego koszt
jaki olej i filtr?
co do EPC to nie mam pojecie, przyznam sie ze pierwszy raz o tym słysze.
Silikon/uszczelki, jak widać nowe uszczelki i wystający silikon to znaczy że było dłubane. Moto z takim przebiegiem co najwyżej powinien mieć poruszone dekle od zaworów, nawet ze 2 razy. Tutaj masz dużo informacji, [url]http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=86958[/url] EPC to zdławienie moto na 2gim i 3cim biegu (słabiej się wkręca), jest bardzo dużo tematów w necie, jak nie jest zdjęte to nawet lepiej, sam sobie zrobisz moda, a jest szansa że moto dostawało mniej w dupkę. Napęd pewnie 300-400zł CZ/DID, na napędzie nie oszczędzaj, jak by coś się stało to wysprzęglik może dostać strzałą z łańcucha i będzie do wymiany. Olej i filtr to podstawa. Poszukaj sobie dobrego oleju ze względu na sprzęgło żeby nie było problemów. Ja mam Shell advance ultra 4t 15W50, chyba nie będę zmieniał po poprzednim właścicielu, wymienię na taki sam + do tego filtr. Przednia tarcza ma progi? Bo na zdjęciu do końca nie widać ale od wewnętrznej części widać coś o kształcie progu.
chodzi Ci o "rant" na krawedzi tarczy ? jezeli tak, to tarcza jest gładka na całej powierzchni.
on chwile pochodzil a waliła od niego ciepłem że hoho,
Matysek moglbys mi nagrac prace Twojego silnika ?
Jasne, że mogę :) Ale nie wiem czy to Ci pomoże
Każdy Ci powie że LC4 chodzi jakby miał garść gwoździ w środku. Ja Ci to potwierdzam ;p
już słyszałem od paru osob ze te lc4 tak chodzi, ale moj ojciec nie umie tego zrozumiec :D
Wcale się nie dziwie, jak pokazałem starszemu co kupiłem to złapał się za głowę i powiedział: "co za rupieć". Moja psychika też cierpi słuchając tego grzechotu, ale jak jedziesz to banan z buzi nie schodzi. Ten typ tak ma, albo to pokochasz, albo znienawidzisz. Przemyśl to żeby nie żałować zakupu i przejedź się, oceń czy wibracje Ci nie przeszkadzają, nie każdy lubi masaż pośladków wibratorem XD
boli mnie to że koles niechce nic urwać z ceny, a na dzien dobry wsaze w niego z 600 zł
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Przyszedł czas na coś wiekszego.
Wygenerowano w 0.061 sekund, wykonano 84 zapytań