16 Ostatnio edytowany przez Kula (2013-03-05 10:46:55)

Odp: SuperMoto za około 5000PLN

ja tam bym brał tą Hondę.

Myślałem, że czasy patrzenia na moc motocykla już minęły szczególnie w SM. Co wy k***a chcecie nim w polu pług ciągnąć?!

to, że ma tylko 3 konie więcej niż jego poprzednie moto wcale nie znaczy, że to nie jedzie.

Przecież na SM nie jeździ się po 200km/h tylko jeździ się tak, żeby mieć jak najwięcej fanu, a ten motocykl jest do tego stworzony!

Dodatkowo taka moc sprzyja małej awaryjności silnika, małemu zużyciu paliwa. Pamiętajcie, że jest to prawie dwukrotnie większa pojemność niż tą którą wcześniej jeździł dzięki czemu moment obrotowy też jest inny/większy (czemu ciągle o tym zapominacie?!) a proste zabiegi mogą poprawić osiągi motocykla (inny gaźnik, wydech, wałek rozrządu itp.)

Ja gdybym teraz szukał moto jechałby po tą CRF w ciemno! Moto przygotowanie pod SM (a przecież taki zestaw też kosztuje z 2000) 2004r, w dobrym stanie to nad czym się tu zastanawiać?

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

17

Kula napisał/a:

ja tam bym brał tą Hondę.

Myślałem, że czasy patrzenia na moc motocykla już minęły szczególnie w SM. Co wy k***a chcecie nim w polu pług ciągnąć?!

to, że ma tylko 3 konie więcej niż jego poprzednie moto wcale nie znaczy, że to nie jedzie.

Przecież na SM nie jeździ się po 200km/h tylko jeździ się tak, żeby mieć jak najwięcej fanu, a ten motocykl jest do tego stworzony!

Dodatkowo taka moc sprzyja małej awaryjności silnika, małemu zużyciu paliwa. Pamiętajcie, że jest to prawie dwukrotnie większa pojemność niż tą którą wcześniej jeździł dzięki czemu moment obrotowy też jest inny/większy (czemu ciągle o tym zapominacie?!) a proste zabiegi mogą poprawić osiągi motocykla (inny gaźnik, wydech, wałek rozrządu itp.)

Ja gdybym teraz szukał moto jechałby po tą CRF w ciemno! Moto przygotowanie pod SM (a przecież taki zestaw też kosztuje z 2000) 2004r, w dobrym stanie to nad czym się tu zastanawiać?

+1

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

18 Ostatnio edytowany przez figiel (2013-03-05 11:43:03)

może rzeczywiście mistrzu to mistrzu jak z 125 4t bierze pod uwagę przesiadkę na lc4 czy yz 250, w tej kwocie sm to jak wyżej, mniejsze pojemności (w tym nowe chińczyki) albo staruchy, a podstawowa sprawa jechać się przejechać

ps. jak pisał kula to jest już gotowe sm

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

19

[url]http://moto.allegro.pl/husqvarna-wr-sm-125-i3066858153.html[/url]

exc 400                 www.oklejsie.pl

20

oooooo gdybym mial 3tys wole to bym brał tą 125, wsadził 1,5tys i popierrrrdalal :D  kocham 2t za prostote :P

HUSQVARNA TE 450.

21

ta Honda będzie zamulona jak  mój Tracker (ryż 230cc - 17km) ...  jedyny plus to spalanie ...

i can do this .. here, hold my beer