16 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2013-03-01 03:44:41)

Odp: Jak kupowac motocykl, propozycja FAQ

Alkoos napisał/a:

o co jeszcze pytacie przez telefon?

Ile pali jak mu dam na full.
Czy wydech dobrze daje.
Jakiego ma maxa.
Czy na 6 idzie na kolo z gazu.
Czy odda za pol ceny a moze darmo.
Czy dolozy mi nowe opony i ubezpieczenie no i pelen bak

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

17

Czy wyrwę na to lafiryndy pod dichem.

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

18

nie możemy zapomnieć o najwżniejszym czyli zapytać o to wszystko ziomali na forum

19

O to czy odda mi za bilet ZTM

Yamaha TT600R 2001 - sold
KTM 625 SM 2004

20

Materka napisał/a:

nie możemy zapomnieć o najwżniejszym czyli zapytać o to wszystko ziomali na forum

Ale z tego co ja obserwuje właśnie to forum żyje takimi tematami – jakie moto na pierwsze moto, oraz przywitalnią gdzie można sobie ponabijać posty i nagle mamy 200postów normalny „król gatki” ale na samym czesc/witamy/siema itp.

KTM 530 EXC-R

21 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2013-03-01 11:52:48)

Poradnik pierwsza klasa ! Nie zapominajmy też o tym by po takich oględzinach "sprzęta-miny" jak najszybciej to wszystko opisać na forum.

Zaczyna się to zazwyczaj tak:
Sprzedający nieuczciwy - odradzam ! A często nawet da się słyszeć "OSZUST/NACIĄGACZ"
Wszystko w myśl szeroko pojętej i źle interpretowanej "wolności słowa i prawa do wypowiedzi"
No i tak każda pizdeczka dwie lewe rączki do mechaniki staje się w jednej chwili "machaniorem" i forumową gwiazdą, szpecem od wszystkiego. Tak, tak... bla.. bla bo forum jest od tego... znam te teksty na pamięć.

Łańcuch naciągnięty do końca... moim zdaniem to dyskwalifikuje taki motocykl.
Tylna opona obtarta łańcuchem...(TO NIC, ŻE W CO DRUGIM SM TAK JEST) a tylko cipy nie zdają sobie z tego sprawy. (na takiej oponie można jeździć latami) Ale nie cipa bo ta się boi wszystkiego :D
Kilka rys na plastikach i kolejne rzucane oskarżenia... oszust... oszust... UWAGA motocykl mina !

Nawet mi się nie chce przytaczać tych "waszych" pizdowatych/muminowatych wypowiedzi.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

22

Wiedziałem, że Seba jak coś napisze to temat będzie podsumowany.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

23

dukeSebo napisał/a:

Poradnik pierwsza klasa ! Nie zapominajmy też o tym by po takich oględzinach "sprzęta-miny" jak najszybciej to wszystko opisać na forum.

Zaczyna się to zazwyczaj tak:
Sprzedający nieuczciwy - odradzam ! A często nawet da się słyszeć "OSZUST/NACIĄGACZ"

Łańcuch naciągnięty do końca... moim zdaniem to dyskwalifikuje taki motocykl.
Tylna opona obtarta łańcuchem...(TO NIC, ŻE W CO DRUGIM SM TAK JEST) a tylko cipy nie zdają sobie z tego sprawy. (na takiej oponie można jeździć latami) Ale nie cipa bo ta się boi wszystkiego :D
Kilka rys na plastikach i kolejne rzucane oskarżenia... oszust... oszust... UWAGA motocykl mina !

Nawet mi się nie chce przytaczać tych "waszych" pizdowatych/muminowatych wypowiedzi.

ja bym jeszcze dołożył : pozamykane opony, porysowane plastiki, porysowane handbary, wytarte dekielki itp. Itp. ;);)

KTM 530 EXC-R

24

Nie zapomnij o piszczacych hamulcach, przegrzanym wydechu, lekko pocacych sie uszczelniaczach widelca, przypalonej gumie lub o tym, ze motocykl byl latany na gumie ;) w koncu sm sluzy do lansu na miescie

SMR 510

25 Ostatnio edytowany przez I/JG53_Pogo (2013-03-02 03:49:58)

Z jednej stony głupie pytania a z drugiej strony stare przysłowie mówi pytać pytać i jeszcze raz pytać .
Kto pyta nie błądzi dla kogoś kto się słabo zna i dopiero zaczyna przygodę z motocyklami  podpowiedzi są wręcz wskazane

Od czegoś trzeba zacząć a przśmiewność nie pomaga ,przypomnijcie sobie jak wy zaczynaliście swoją przygodę z motocyklami i czy też wtedy wszystko było tak oczywiste i klarowne ...

Zjechać kogoś jest najprościej zrozumieć już nie ,czas i doświadczenie robi swoje więc mnie takie pytania "O co pytać przy kupnie " nie dziwią trochę zrozumienia panowie

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

26

Seba jesteś moim mistrzem podsumowań :D

Ty mój niedoszły szwagrze :D

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

27 Ostatnio edytowany przez Alkoos (2013-03-02 17:49:02)

Zakladajac watek nie wiedzialem jak sie ten pomysl przyjmie, pomyslalem ze moze byc uzyteczny (jako zbior wskazowek do ktorych mozna odsylac mniej doswiadczonych) ale najwyrazniej sie pomylilem.

Temat mozna zamknac