1

Temat: Sklep 24mx

witam , mam mały problemik zamówiłem sobie towar na 24mx i od zamówienia mineło  ze 2.5 tygodnia i towaru niema, na statucie jest ze przesyłka wysłana została, niby w rozdzielni paczek w warszawie niema przesyłki u nich , wiec wychodzi na to ze przesyłka albo zaginęła w transporcie tira albo nie została faktycznie wysłana , przesyłka była wysłana w środe do polski i powinna byc w piątek  a jej niema , co jest najdziwniejsze w tym ze w tym transporcie szła przesyłka innego pana  i ten pan dostał paczkę wczoraj a ja nie dostałem nic,wiec co jest granie to nie wiem,. Czy miał ktoś taki kłopot z 24mx,proszę o podpowiedzi co mam robić ,było to wzięte na raty alior bank.

2

Odp: Sklep 24mx

Zadzwoń do 24mx i powiedz w czym problem. Na pocieszenie powiem Ci, że też czekałem na jedna paczkę ze dwa tyg.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

3

Ja czekałem z tydzień gdzieś na kask. Kontakt mejlowy był cały czas, paczka w końcu dotarła. Jakoś specjalnie mi się nie spieszyło a i tak wyszedł tydzień. 2.5 tygodnia to już chwilę... Kontaktowałeś się z nimi, telefon, email?

jest:  Ducati Hypermotard 796 '11
było: BMW G650 Xmoto

4

dzwoniłem do nich ale nie maja nawet kontaktu na magazyn z którego idzie towar do polski, żeby nawet się wypytać czy paczka wysłana i konkretnie w który dzień,co jest jeszcze fajne i dziwne to to ze po statusie oczekiwania na paczkę zmienił mi się status na wysłany i w info  dostałem aż 4 nr przesyłek a zamawiałem stabilizator i komplet  ciuchów to powinno być 1 nr a nie 4 prawda,a po to składałem zamówienie  ze tanio mają, mówił ze niby zmienają magazyny mówił ten pan ale ciągnie się juz prawie 3 tygodnie, mam nadzieje ze nie zaginęła paczka

5

pisz  na PRV

[url]http://forum.supermoto.pl/user104488.html[/url]

i can do this .. here, hold my beer

6

A co mi to da to samo co przez tel. a wy też tak mieliscie  w statusie  kilka nr przesyłek,bo to jest dziwne, a czy ktos wie jak to wogóle wędruje do polski, a jak z przesyłka dobrze zabezpieczają towar.

7

da to samo co smucenie na forum

i can do this .. here, hold my beer

8

może mi ktos pomoże z forum,  odnośnie tego , mówil dziś ze mam czekać do piątku na paczkę ale to i tak za dlugo czyż nie tak,,,prosze niech ktoś z was opisze o sutuacji tych 4 nr przesyłek...

9

Co masz zrobić?
hmmm...
Czekać lub zrezygnować.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10

no tak ale czy komus się tak zdażyło tyle czekać i taki problem pojawił się...

11

jaką specdycją to poszło?
czy masz nr listu przewozowego?

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

12

Opisze jak to się rozpoczęło ,a więc tak ze złożyłem zamówienie i raty przeszły,dostałem status ze do realizacji,po kilku dniach 2 dniach zmienił mi się status ze czekają od dostawców towar i po tym status zmienił mi się na wysłano i w tym statusie dostałem aż 4 nr przesyłek poczty polskiej co jest dziwne ze zamawiałem  2 towary i powinny być spakowane w 1 przesyłkę czyli 1 nr a nie 4 prawda.Dokładnie status zmienił mi się w poniedziałek w tamtym tygodniu i zadzwoniłem do mx24 kiedy przesyłka  wyjdzie z magazynu a pan na to ze w środę,w tym że komo transporcie inny pan tez czekał na towar i on dostał swój juz w poniedziałek przedwczoraj a ja nic nie dostałem a jego i mój ze komo szedł w 1 transporcie środowym to jest też dziwne prawda,czy zdażyło się komuś żeby od nich miał taki problem.A jezeli chodzi o spedycje to czyli co nie rozumiem...

13

jak poszlo pocztą to może byc ciężko to zlokalizować, w normalnych fimach przewozowych takich jak schener czy dhl jak masz nr listu możesz monitorowac co sie dzieje z Twoją paczka i wiedzieć kto wali w ch... a kto nie

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

14

Jeżeli wysyłka była realizowana z innego kraju to wysyłka nie była realizowana pocztą polską.
Skąd w ogóle wyszła ta paczka (kraj?).
Co to było - litr oleju czy paleta opon.
Ogólnie spychool1988 dużo piszesz ale nic nie można z tego zrozumieć.
Piszesz, że ktoś inny dostał. Skąd to wiesz?
Miał wysyłkę z tego samego magazynu? Bo na stronie piszą, że magazynów mają wiele.
Jaką spedycją otrzymał tamtą rzecz.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

15

to tak że zamówiłem stabilizator karku i komplet ciuchów, a z wiem ze  pan tamten dostał a ja nie bo dzwoniłem do mx24 i mówił pan  ze dziwi go ze tamten dostał a ja nie.mówili ze wszystko jest pocztą realizowane czyli idzie tir z szwecji na prom czy coś potem do rozdzieli poczty w warszawie i potem do ludzi idzie, tam mówił ze to idzie, mówił też ze magazyn przenoszą i ze niby od tej obsługi  klienta jest jakieś 300km,i tak to wygląda a wam kto dostarczał  paczki ,opiszecie jak to uwas  wyglądało.