Odp: Filmy i zdjecia nie związane z SM
Co do tego drugiego filmiku:
Tak właśnie powstają materiały na harda na sadolu :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Filmy i zdjecia nie związane z SM
Strony Poprzednia 1 … 203 204 205 206 207 … 405 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co do tego drugiego filmiku:
Tak właśnie powstają materiały na harda na sadolu :)
Twardy czy to przypadkiem nie ty ?:)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=v4nV5qRwxwA[/url]
Co za tempe chuje z tych milicjantów i leśnika.
Hehe panowie panowie :)
Hahaha, w 7:54 sobie zdjęcia robią :)
Co za tempe chuje z tych milicjantów i leśnika.
A to niby czemu "tempe chuje"? Robią swoje, za to im płacą. Mają rację. Posadź trawnik, podlewaj i koś go przez rok a ja Ci go rozpierdolę, zadowolony będziesz, z uśmiechem posadzisz drugi i podziękujesz mi za spulchnienie gleby?
nie ze swojego ten trawnik sadza a z mojego-podatki. A skladki w nadlesnictwie to ida ale na gorzale przy polowaniach. A gdyby nie turysci z kasa ktorzy smigaja na quadach,skuterach i zostawiaja w ich miejscowosci $ to by nie mieli co do garnka wlozyc.
To ze "wladza" powie nie , nie sprawi ze ludzie przestana jezdzic. Ludzie chca i beda jezdzic. Od "wladzy" zalezy czy da alternatywe i ureguluje te kwestie. Wystarczylo by wyznaczyc trasy a za zbaczanie z nich karac. nie wierze, ze wszedzie sa szkolki, i wszedzie wilki jakies biegaja. A jak sie taki lesnik wpierdala harwesterem to wilk nie ucieka?
Zapytaj go, to Ci powie: a) nie jeździ cały czas b) to jest "konieczne" więc usprawiedliwione. Ogólnie tak jak mówisz, ludzie będą śmigać niezależnie czy góra pozwoli czy nie. Jeśli chcą zabronić wszystkiego niech się liczą z nieposłuszeństwem. Wytyczcie trasy, dajcie tereny - będzie gdzie legalnie śmigać i nagonka nie będzie potrzebna. Niestety, to wymaga nakładów - stosunkowo niedużych, ale zawsze, więc łatwiej zabronić. Sikam na prawo które zabrania wszystkiego.
subek napisał/a:Co za tempe chuje z tych milicjantów i leśnika.
A to niby czemu "tempe chuje"? Robią swoje, za to im płacą. Mają rację. Posadź trawnik, podlewaj i koś go przez rok a ja Ci go rozpierdolę, zadowolony będziesz, z uśmiechem posadzisz drugi i podziękujesz mi za spulchnienie gleby?
Lasy są państwowe, a nie prywatne. Jeden badyl którego pewnie jeszcze milicjant rozdepnął i setki tysięcy strat w ustach pana gajowego. Jak Pan leśnik chleje cały tydzień na środku lasu, kula się po krzakach i napierdala ze sztucera do wszystkiego co się rusza to już zajebiście jest i z tradycją. Widziałeś jak lasy po wycince wyglądają? Jeden wielki rozpierdol ale jak wjedziesz w ten rozpierdol to zaraz jakiś pojeb cie goni, że przyrodę niszczysz.
Jakoś w innych krajach da się trasy wyznaczyć i wszyscy są zadowoleni tylko u nas wieczna nagonka.
Do wjeżdżania w miejscach po wycince nic nie mam, ale faktycznie w miejscach w których są świeżo posadzone drzewka jeżdżenie mi sie nie podoba.I wcale sie nie dziwie że ich ganiają, sam z chęcią pojeździł bym po lesie w górzystym terenie ale trzeba zachować jakieś granice, chodzi mi o na prawdę niszczenie świeżych upraw i szkółek leśnych.A takie pomykanie między dużymi dorosłymi drzewami które im nie szkodzi jest ok :D
nie ze swojego ten trawnik sadza a z mojego-podatki. A skladki w nadlesnictwie to ida ale na gorzale przy polowaniach. A gdyby nie turysci z kasa ktorzy smigaja na quadach,skuterach i zostawiaja w ich miejscowosci $ to by nie mieli co do garnka wlozyc.
Lasy są państwowe, a nie prywatne. Jeden badyl którego pewnie jeszcze milicjant rozdepnął i setki tysięcy strat w ustach pana gajowego.
Jak z naszego to tym bardziej nie ma co tego niszczyć, chyba że wychodzisz z założenia - jak nie jest moje / jest wszystkich, to (roz)pierdolę, z taką postawą zawsze będziemy 50 lat za zachodem nigdy ich nie dogonimy i zawsze będziemy gadać, że w Polsce jest chujowo.
Jak Pan leśnik chleje cały tydzień na środku lasu, kula się po krzakach i napierdala ze sztucera do wszystkiego co się rusza to już zajebiście jest i z tradycją.
Nie przesadzaj, najebanego leśnika ciężko spotkać, prędzej to wspomniany przez kogoś turysta - myśliwy od pięciu boleści.
Widziałeś jak lasy po wycince wyglądają? Jeden wielki rozpierdol ale jak wjedziesz w ten rozpierdol to zaraz jakiś pojeb cie goni, że przyrodę niszczysz.
Tak się składa, że widziałem i widzę bardzo często, ale nie porównuj pozyskiwania drzewa do niszczenia szkółek bo to porwanie jak chińskiego skuterka z SMCR - oba mają koła i jeżdżą do przodu. Znam wielu, jak ich nazwałeś, "chlejących leśników" i tych zza biurka i tych z terenu, poruszałem tą kwestie wiele razy i żaden z nich nie widzi problemu w jeździe po lesie, bo i ludzi wywalających śmieci przestraszą / zgłoszą, kłusowników itp ale niszczenie szkółek jest dla nich niedopuszczalne.
Jakoś w innych krajach da się trasy wyznaczyć i wszyscy są zadowoleni tylko u nas wieczna nagonka.
Subek, nie odbieraj mnie źle, nie jestem anty jazda po lesie, wręcz przeciwnie - jestem za, tylko w granicach rozsądku, nie po nowych nasadzeniach, parkach narodowych, rezerwatach.
A że trasy trzeba wyznaczyć to temat rzeka jak z torami w miastach.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ugXQmQGP9K0&feature=player_embedded[/url]
[url]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dm5WXFiQZUQ[/url]
czarnysm610 napisał/a:nie ze swojego ten trawnik sadza a z mojego-podatki. A skladki w nadlesnictwie to ida ale na gorzale przy polowaniach. A gdyby nie turysci z kasa ktorzy smigaja na quadach,skuterach i zostawiaja w ich miejscowosci $ to by nie mieli co do garnka wlozyc.
subek napisał/a:Lasy są państwowe, a nie prywatne. Jeden badyl którego pewnie jeszcze milicjant rozdepnął i setki tysięcy strat w ustach pana gajowego.
Jak z naszego to tym bardziej nie ma co tego niszczyć, chyba że wychodzisz z założenia - jak nie jest moje / jest wszystkich, to (roz)pierdolę, z taką postawą zawsze będziemy 50 lat za zachodem nigdy ich nie dogonimy i zawsze będziemy gadać, że w Polsce jest chujowo.
subek napisał/a:Jak Pan leśnik chleje cały tydzień na środku lasu, kula się po krzakach i napierdala ze sztucera do wszystkiego co się rusza to już zajebiście jest i z tradycją.
Nie przesadzaj, najebanego leśnika ciężko spotkać, prędzej to wspomniany przez kogoś turysta - myśliwy od pięciu boleści.
subek napisał/a:Widziałeś jak lasy po wycince wyglądają? Jeden wielki rozpierdol ale jak wjedziesz w ten rozpierdol to zaraz jakiś pojeb cie goni, że przyrodę niszczysz.
Tak się składa, że widziałem i widzę bardzo często, ale nie porównuj pozyskiwania drzewa do niszczenia szkółek bo to porwanie jak chińskiego skuterka z SMCR - oba mają koła i jeżdżą do przodu. Znam wielu, jak ich nazwałeś, "chlejących leśników" i tych zza biurka i tych z terenu, poruszałem tą kwestie wiele razy i żaden z nich nie widzi problemu w jeździe po lesie, bo i ludzi wywalających śmieci przestraszą / zgłoszą, kłusowników itp ale niszczenie szkółek jest dla nich niedopuszczalne.
subek napisał/a:Jakoś w innych krajach da się trasy wyznaczyć i wszyscy są zadowoleni tylko u nas wieczna nagonka.
Subek, nie odbieraj mnie źle, nie jestem anty jazda po lesie, wręcz przeciwnie - jestem za, tylko w granicach rozsądku, nie po nowych nasadzeniach, parkach narodowych, rezerwatach.
A że trasy trzeba wyznaczyć to temat rzeka jak z torami w miastach.
Zgodze sie z toba i Rakiem. Trzeba zachowac umiar. Skoro tak jak twierdzisz, wiekszosc lesnikow tolerowala by jazde po "doroslym" lesie, to moze warto by nie oficjalnie dac ludziom do zroumiemnia gdzie moga sobie polatac, a gdzie nie, zeby nie robic faktycznych szkod. Jakies tabliczki dac z kontaktem do lesnika i wtedy powie, panowie tam ok nie bede was ganial, tam nie bo szkolka albo wilk. Jak nie tabliczki to moze miejscowych uswiadomic a miejscowi przekaza dalej co gdzie i jak , gdy pojawia sie przyjezdni.
Strony Poprzednia 1 … 203 204 205 206 207 … 405 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Filmy i zdjecia nie związane z SM
Wygenerowano w 0.085 sekund, wykonano 42 zapytań