1

Temat: wr450, lc4,drz. Pomozcie :-)

Siema, szukam sprawdzonego sprzeta. Mam nadzieje ze pomozecie w namierzeniu czegos. . . Wiem zej est duzy rozstrzal w motoyklach ktorych szukam ale jest tak malo ofert ze przestalem byc wybredny :-). Chce poprostu supermoto glownie do zabawy ale i m.in. do dojazdu do pracy itd. Jestem ze slaska. Za pomoc z gory dziekuje !!!

2

Odp: wr450, lc4,drz. Pomozcie :-)

1.czym jezdziles wczesniej?
2. ile masz $ do wydania?
3. Jaki przebieg mniej wiecej na sezon robisz?

525 EXC

3 Ostatnio edytowany przez riux (2013-02-19 09:57:58)

Motocyklami jezdze juz ponad 10 lat i przerabialem juz duzo tematow, od nakedow przez sporty i chopery (od ojca zeby nie bylo :D). Mialem okazje przejechac sie na duke-u i hypermotardzie wiec mniej wiecej wiem z czym to sie je. Do wydania mam ok 15.000 ale wolalbym oczywiscie kupic troche taniej. Przebiegi kiedys robilem po 15000 w gore na sezon ale juz mi sie nie chce jezdzic bez celu stad pomysl na kupno motocykla do miasta i do zabawy. Niestety opcji jest bardzo malo stad prosba o pomoc. Tym bardziej ze nie mam czasu na ciagle przegladanie neta itd

4

Bierz mojego dziobala (KTM LC4 690 SM) :)
Do codziennego latania to chyba LC4/DRZ. A jak do zabawy to coś pokroju WR/EXC. Przynajmniej ja doszedłem do takich wniosków ;)

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

5 Ostatnio edytowany przez riux (2013-02-19 18:51:39)

No wlasnie bardziej sklanial bym sie ku zabawie :D. Tak jak pisalem, mam zamiar tez dojezdzac do pracy ale to jest kilka kilometrow Wiec relax

6

exc 525 albo wr jesli przebigi blizsze 5 tys sezon, jesli blizej 10tys i wyzej to LC4 bo DRZ w Twoim przypadku moze byc za słaba. na Allegro jest ładny exc w gdansku za 12500zl. Były forumowy sprzet.

525 EXC

7 Ostatnio edytowany przez riux (2013-02-19 20:27:23)

Dzieki za rady ale do Gdanska sie po moto nie wybiore. Jestem z Katowic i max 200km wycieczki wchodzi w gre :). Jezeli cos bedziecie widziec to bardzo prosze o cynk ( najlepiej priv zeby mi ktos nie sprzatnal sprzed nosa :D)oczywiscie sam tez szukam na tyle ila czas mi pozwala ale juz widze ze to mega ciezki temat

8

masz pw

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

9

[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-610-supermoto-moto-joker-czwa-M3395292.html[/url]

525 EXC

10

Chcialem jechac ja zobaczyc ale wszyscy mnie skutecznie odciagaja od pomyslu kupna Husqvarny. Wolalbym wiecej jezdzic niz naprawiac ale dalej ta opcja mi chodzi po glowie. Najlepsza opcja to chyba wr450 ale nic ciekawego nie ma. Crossy jakies pojedyncze sa ale znowu na dzien dobry trzeba wlozyc troche w modyfikacje a i trzeba sie liczyc z tym ze w sam silnik itd tez bedzie trzeba zainwestowac. Drz tez ciekawy pomysl ale boje sie ze bedzie poprostu za slaba. Tak tak wiem, jestem chyba jednak wybredny :D ale hajs mam i chce go wydac :)

11

temat tej huski byl poruszany na forum, jak masz czas to poszukaj, ogolnie moto bez lipy z tego co pamietam. Chociaz tak jak mowisz wolalbym Yamahe albo KTM. Spokojnie, do sezonu jeszcze troche. sa 2 sztuki LC4 ladne na allegro ale jedna w podlaskim a druga w zyrardowie, jak by ktos z forum pojechal zerknac i sprzet byl dobry to moze warto wybrac sie dalej niz 200km

525 EXC

12 Ostatnio edytowany przez I/JG53_Pogo (2013-02-20 01:08:59)

Przeważnie ci co nażekają na husqe w życiu tego motocykla nie mieli i przepisują  mądrości z internetu , więc jeżeli trafi się dobra sztuka brać !!!
Jak kupisz zdrowy zadbany sprzęt należycie będziesz dbał o motocykl na pewno się odwdzięczy

sarar napisał/a:

Do codziennego latania to chyba LC4/DRZ. A jak do zabawy to coś pokroju WR/EXC. Przynajmniej ja doszedłem do takich wniosków ;)

I tu przychylam się do zdania kolegi ale  DRZ ka i LC4  też można świetnie się pobawić a doinwestowana DRZ moim zdaniem nie ustępuje WR  a wszystkie swoje mniejsze minusy nadrabia pancernym silnikiem .  A tym bardziej wersja E(Y) w SM  ;)

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

13 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2013-02-20 01:16:42)

Miałem huske i odradzam :) moze nie definitywnie ale jesli mialbym wybierac  lc4/610 to wybor oczywiscie na austrie. DRZ wersja E owszem godna polecenia tylko u nas na rynku mało tego, a zeby cos zadbanego trafic to zapomnij. Do tego zazwyczaj  na brudasach wiec dochodza koszty przerobki na SM

525 EXC

14 Ostatnio edytowany przez I/JG53_Pogo (2013-02-20 01:36:27)

czarnysm610 napisał/a:

Miałem huske i odradzam :)

Może trochę wiecej konstuktywnej wypowidzi ???

WR też cieżko kupić zadbaną i też mało jest SM podobna sytuacja więc brać co się trafi bliżej za dobrą kasę i w dobrym stanie i tyle

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

15 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2013-02-20 02:23:09)

W prawie kazdym temacie z zapytaniem o huske znajdziesz maja wypowiedz i zapewne bardziej konstruktywna. JAk ktos zainteresowany huski to napewno znajdzie odp na swoje pytania, temat 610 na tym forum jest wyczerpany do cna. Jest tyle info ze głowa mała.

525 EXC