Odp: Kamerki REDLEAF
hat618 też nie miałem ale kiedyś widziałem filmik kręcony z auta i coś tam widać
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Kamerki REDLEAF
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hat618 też nie miałem ale kiedyś widziałem filmik kręcony z auta i coś tam widać
dlatego właśnie urzekła mnie RDV 12 bo w miarę dobra cena i dobra jakość :) Tylko jedno bym chciał wiedzieć czy nie powstaje właśnie w niej efekt szumu przy wyższej prędkości ?
W każdej powstaje
Ale czy dałoby się tego uniknąć tak jak np.idzie to rozwiązać w GoPro :)
Żeby nie szumiało używa sie gąbki na mikrofon lub takiego futerka.
No to teraz wprost pytanie opłaca się tą RDV 12 albo RD 31?
Ja bym jeszcze polecił kamerkę kodak zx5, teraz w cenie 200 zł można kupić na allegro takie cudo.
W porównaniach gopro vs kodak wyniki wychodziły praktycznie takie same.
Sam ją użytkuję i oprócz standardowych rzeczy można dokupić różne dodatki(pilocik do sterowania,mocowania,fisheye).
Dobrą rzeczą jest to ,że ma wymiary zwykłego telefonu i np pas neporenowy na klatkę piersiową zrobiłem wydając około 5 zł :D
kamerka z fisheyem w kiepskich warunkach nagrywa tak:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=TsHcb2HOF-Q[/url]
jest to surowy filmik własnej produkcji bez żadnych ulepszeń. Jak coś to pytać odnośnie tej kamerki to w miarę możliwości coś doradzę ;)
ps. tam na moim kanale na yt jest jeszcze filmik z snowboardu-amatorka, ale widać, że kodak jest w miarę uniwersalny :)
No powiem szczerze że ni jest zła za tą kase, jedyny minus ten kształt...Mocowanie na kasku chyba odpada moim zdaniem jedynie na klacie jest do przyjęcia
Zaraz znajdę zdjęcia jak u mnie toto wygląda na kasku, troszkę kosmicznie ale i tak nie jest jeszcze najgorzej :D
Up, już mam(tego cycka co przykręca kamerkę do płaskownika zarąbałem z gps-a bo na szybko zrobiłem ale teraz mam takie ,że tylko główkę śrubki widać)
Również polecam kodaka, sam akurat mam zx3, i kreci fajne filmy, jest opcja na 720p 60kl/s wiec można jakieś slow motion zrobić.
jak za taka kasę myślę ze się nie kupi nic lepszego. w selgrosie rok temu była promocja i kamerka kosztowała coś kolo 200zl.
uniwersalna ładowarka taka jak w telefonach wiec można zabrać samochodowa i ladować 12v , dodatkowe baterie można kupić noname za jakieś 20-30zl
mocowanie jest takie samo jak w aparatach cyfrowych wiec można kombinować, przyssawki uchwyty na kierownice itp itd.
a jeżeli chodzi o mocowanie na kasku to ja to rozwiązałem w ten sposób. W drugim kasku bez szyby nie było problemu z modyfikacja szyby, odkręcamy śrubę mocująca daszek i skręcamy uchwyt .
uchwyt na kiere/rure
pas na reke/tlow cena cos kolo 50-60zl
No kodak ładnie nawet kręci jak na tą cenę.
Ile bateria trzyma??
Na kamerach sie nie znam ale.... Poważnie jeździsz w różowym kasku i goglach ?
powaliło xD ? zdjęcie takie wyszło :D telefonem robiłem a jak wiadomo zdjęcia takowe nie odzwierciedlają wszystkiego dobrze :D
no ale Kodak chyba przgerywam jednak z GoPro jakością :) Czy się mylę? :)
przegrywa, ale nie ma co porównywać bo ten sprzęt to inna polka. Ja jak szukałem kamerki to w cenie kodaka nie było praktycznie nic innego wartego zainteresowania. A że nie miałem zamiaru kamerki często używać to szkoda mi było kasy na gopro. Po roku użytkowania mogę śmiało polecić kodaka z niskiej półki cenowej dla mniej wymagających;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Kamerki REDLEAF
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 66 zapytań