Odp: Zmiana pompy hamulcowej Ktm 690 smc
kwkm skoro tak narzekacie na te pompy w Smc to powiedz mi jak w porównaniu z dziobalem?
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Zmiana pompy hamulcowej Ktm 690 smc
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kwkm skoro tak narzekacie na te pompy w Smc to powiedz mi jak w porównaniu z dziobalem?
Koso, w dziobalu jest ten sam zestaw. Dopiero w 690 smr i chyba tez w wersji prestige była radialna.
Mi maniek polecał właśnie Brembo 16x18 pod zacisk czterotłoczkowy. Ale ten RCS nie jest dużo droższy a jak ma być dużo lepszy to może warto...
A co powiecie na temat pompy Brakinga 16x18? Chyba mało to popularne, warto?
Brembo 16x18 można kupić w KTM za chyba 1300zł jak ktoś ma rabat
[url]http://ktmsklep.pl/produkt/39/239/1164/radialna-pompa-przedniego-hamulca-sm[/url]
Brembo 16x18 można kupić w KTM za chyba 1300zł jak ktoś ma rabat
[url]http://ktmsklep.pl/produkt/39/239/1164/radialna-pompa-przedniego-hamulca-sm[/url]
To samo na ebay można kupić za 800pln. KTM jednak narzuca konkretną marżę.
Pompa 16 x 18 to pompa odlewana i jest dedykowana do sm lecz jest to opcja budzetowo tansza bo nowa u grandysa kosztuje cos ok 300€ natomiast zestaw wyscigowy zalecany przez brembo to pompa 16x16 jest to pompa wykonana cnc i u grandysa kosztuje troche ponad 700€
W anglii duzo zawodnikow wlasnie smiga na pompie 16x18 bo jest poprostu tansza a daje bezproblemowo rade.
W anglii duzo zawodnikow wlasnie smiga na pompie 16x18 bo jest poprostu tansza a daje bezproblemowo rade.
Czyli nie ma sensu przepłacać.
Tak przy okazji ktoś wrzucał stronę gdzie można odnaleźć części do KATów wraz z numerami katalogowymi, może ktoś pamięta adres?
Wybaczcie OFF
maniek-rr312 napisał/a:W anglii duzo zawodnikow wlasnie smiga na pompie 16x18 bo jest poprostu tansza a daje bezproblemowo rade.
Czyli nie ma sensu przepłacać.
Tak przy okazji ktoś wrzucał stronę gdzie można odnaleźć części do KATów wraz z numerami katalogowymi, może ktoś pamięta adres?
Wybaczcie OFF
[url]http://cyclehuttktm.com/FicheFinderNew/FicheFinder.aspx[/url]
Bardzo dziękuję!
Pozdrowienia!
Brembo od 690 duke/690 smr, jaką ma średnicę tłoczka ?
Dobre pytanie, od 30 minut szukam tej informacji w sieci. Wysyłałem też to pytanie do KTM-a. Może jest ktoś mądrzejszy kto posiada wiedzę w temacie? Nr kat 75613001000
No właśnie, ten ziom co go poleciliście, ma od duka pompę za 600pln,(zresztą skoro w duku/smr działa o niebo lepiej na tym samym zacisku, to musi byc ok, jednak dalej nie wiem teraz czy brac ją, czy dołożyc prawie drugie tyle i kupic RCS 15... :/
PRELUDE może nie dyskrtetne, ale czemu wymieniasz również pompę sprzęgła ?
Średnica tłoczka w tej pompie to 15mm - mierzone suwmiarką bo na pompie nigdzie nie jest wybite. Miałem brać od tego typa tą właśnie pompę od Duke R, ale skoro można mieć nowe Brembo 16x18 za 8 paczek to moim zdaniem nie ma się co pchać w używkę.
PRELUDE może nie dyskrtetne, ale czemu wymieniasz również pompę sprzęgła ?
Tak naprawdę to wyłącznie moje widzimisie - lubię zadowalać moją KATarzynkę - jestem wtedy szczęśliwy ;)
heh, tak myślałem i optyk też inny gdy są dwa zbiorniczki na widoku ;) zresztą co kto lubi.
Ja jednak póki co wolę trochę więcej wlożyc w samą pompe hamulca, tylko nadal mam wątpliwości co wybrac.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Zmiana pompy hamulcowej Ktm 690 smc
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 76 zapytań