Temat: Śruby do tarcz i zębatki
Czy śruby do tarcz i zębatki muszą być jakieś specjalne? Chodzi o koła BEHR KTM. Gdzie to kupić?
Tymczasowo bez supermoto
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Śruby do tarcz i zębatki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy śruby do tarcz i zębatki muszą być jakieś specjalne? Chodzi o koła BEHR KTM. Gdzie to kupić?
To zależy od piasty - Jakie otwory masz pod śrubę? W moich ori piastach stosuje się taką śrube:
[url]http://www.rabittsport.pl/sruba-z-nakretka-do-zebatki-tyl-talon/[/url]
, zaś pod tarcze szły bodajże śruby 6mm, bo gwint wewnętrzny jest nacięty w piaście i w sumie tam jedynie odpowiedni moment dokręcenia - ewentualnie dla pewności 'klej', czy raczej preparat zapobiegający samoodkręcaniu się śrub.
Ja daje minimum 8,8 twardość i na klej do śrub.
Śruby do zębatek mają łeb stożkowy i pierwsza część jest gładka bez gwintu i to chyba cała specjalność.
Czyli nie muszę zamawiać śrubek z KTM-a?:D
Przecież śruba to śruba byle odpowiednio wytrzymała była, nie ważne skąd się wzięła :)
Nie wiem jak u was, ale w moim exc sruba od zebatki ma leb niby stozkowy, ale nie jest plaski tylko owalny. tzn wewnetrzna czesc stozka ktora styka sie z zembatka nie jest plaska tylko owalna.
A jaki kształt ma ten stożek w zębatce? Też taki owalny jak na śrubie, czy płaski?
Nie wiem jak u was, ale w moim exc sruba od zebatki ma leb niby stozkowy, ale nie jest plaski tylko owalny. tzn wewnetrzna czesc stozka ktora styka sie z zembatka nie jest plaska tylko owalna.
Taka?
U mnie chyba takie są. To typowa śruba imbusowa ze stożkowym łbem.
weź po jednej śrubce i na alejach jerozolimskich już blisko pruszkowa jest firma ASMET (duży niebieski budynek). Znajdziesz tam praktycznie wszystko. Do tylnej zębatki nie są takie drogie, ale te do tarcz kosztują kosmiczne pieniądze, jakieś 6-7 zł za śrubkę. za tyle to sobie kupisz pół kilo, a reszta pójdzie na forum bez problemu, albo zostawisz sobie w garażu
No wlasnie nie. Stozek jest plaski. u mnie jest zaokraglony. Ja zalozylem taka jak na zdjeciu, to leb dolegal tylko kantem przy samej zewnetrznej krawedzi. Zmienilem na oryginaly, tym bardziej juz mi sie raz taka sruba odkrecila, mimo ze nakretka byla samokontrujaca
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Śruby do tarcz i zębatki
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 80 zapytań